Home / Design  / Mobilierul care păstrează ordinea

Mobilierul care păstrează ordinea

Ordinea și o bună organizare fac minuni și ne eliberează atât de inutilele atașamente materiale cât și de cele emoționale. Experți calificați, cum ar fi japoneza Marie Kondo, au dezvoltat metode sofisticate care urmăresc să ușureze organizarea și ordinea. Dar, chiar și atunci când am reușit să eliminăm obiectele inutile, probabil că mai avem încă multe alte lucruri pe care trebuie să le depozităm undeva. O gamă largă de tipuri de mobilier, cu totul specială, ne poate ajuta în acest demers.

 

Deschis sau închis? De ce nu amândouă?

 

În ciuda digitalizării și a minimalismul ascetic rezultat, încă suntem înconjurați de diverse piese de mobilier în apartamentele noastre: rafturi, sertare, dulapuri de perete, înalte sau scunde… Chiar și după o severă selecție și o masivă eliminare a obiectelor de care nu mai avem nevoie, încă ne mai rămân o mulțime de articole pe care trebuie să le depozităm sau pe care dorim să le punem în valoare. Așa cum sugerează Marie Kondo în metoda ei KONMARIE, trebuie să ne asigurăm nu numai că obiectele „de ascuns” sunt cât se poate de invizibile, dar și că articolele noastre favorite sunt expuse corespunzător. În acest scop, piesele de mobilier care combină suprafețele deschise cu cele închise sunt ideale. Le putem folosi pentru a stoca lucruri care nu vrem să se vadă, în același timp atrăgând atenția asupra articolelor speciale. Astfel de combinații contribuie la un design interior casual, deoarece fronturile închise pot avea un efect ușor opresiv, în timp ce un design complet deschis poate emana haos vizual.

 

 

Masă plus spațiu de depozitare

 

Spațiile de depozitare nu foarte evidente, care țin ustensilele noastre cotidiene la îndemână, sunt deosebit de interesante. Într-adevăr, multe mese au un al doilea nivel integrat sub blat, spațiu unde se pot adăuga ziare, lumânări, telecomenzi, etc.. Cu toate acestea, pericolul este să supraîncărcăm astfel de suprafețe, astfel încât, la un moment dat, să apară haosul vizual și sub blatul mesei. Mesele care permit obiectelor să dispară în interiorul acestora oferă o opțiune de stocare mai elegantă. De exemplu, blatul de masă poate fi ușor despărțit sau pliat pentru a dezvălui spațiul de depozitare spațios de dedesubt.

 

 

Spațiu de stocare suplimentar

 

Cu toții cunoaștem această situație: ne-am așezat pe canapeaua confortabilă pentru o seară relaxantă și vrem să citim o carte sau să vizionăm un film în timp ce savurăm un pahar de vin. Dar, din păcate, nici telecomanda, nici cartea nu se află acolo unde suntem așezați. Sau trebuie să echilibrăm cu grijă paharul pe brațul canapelei și să ne asigurăm că nu-l dărâmăm din greșeală. Și asta pentru că masa este prea departe pentru a ajunge la ea. Sistemul de canapea care combină o relaxare confortabilă cu opțiuni de stocare este răspunsul în această situație. Unele canapele oferă ca extra-opțiune o tavă suplimentară, astfel încât delicatesele culinare să poată fi transportate cu stil din bucătărie în sufragerie.

 

 

Pur și simplu închidem job-ul

 

În societatea noastră din ce în ce mai mobilă, granițele dintre muncă și recreere se estompează. Ca urmare a programului de lucru mai flexibil, lucrăm mai des în timp ce călătorim sau chiar acasă. De aceea este important ca locuința să rămână ordonată. Nu vrem să ni se amintească de muncă în timp ce ne relaxăm seara și, după ce am lucrat acasă, uneori chiar nu mai avem chef să facem ordine. Dar birourile moderne tip secretaire pot fi pur și simplu strânse după ce lucrarea a fost finalizată. Asta înseamnă că munca noastră poate fi închisă și ne putem dedica total timpului liber.

 

 

Dormitorul ca vitrină și spațiu de depozitare

 

Ne place să ne menținem dormitorul frumos și ordonat, deoarece ordinea poate induce somnul odihnitor. Mobilierul pentru dormitor oferă, cu adevărat, suficiente opțiuni de depozitare. Înălțimea tavanului și dulapurile cu oglindă nu numai că fac camera să pară mai mare, dar oferă și mult spațiu. În plus, așternuturile și pijamalele pot fi depozitate în sertarele patului. Cu toate acestea, dormitorul a servit de multă vreme nu doar ca loc pentru dormit, dar si ca spațiul unde ne păstrăm ustensilele pentru noapte și hainele. In spiritul designului holistic al spațiului de locuit, dormitorul a devenit și un loc confortabil pentru petrecerea timpului liber, camera unde doamna se retrage, uneori chiar și cu prietenele. Mulțumită unui concept de viață bine gândit, tot ceea ce trebuie să rămână invizibil este păstrat într-o manieră îngrijită și ordonată. Dar am putea dori să și prezentăm, într-un mod elegant, piesele noastre vestimentare preferate. Sertarele sau rafturile iluminate în spatele unui ecran de sticlă ne permit să expunem obiectele pe care vrem să le arătăm, chiar în dormitor.

 

 

Sursa: imm-cologne.com

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT