Home / Design  / Mobilier unic, atemporal, pentru reședințe contemporane

Mobilier unic, atemporal, pentru reședințe contemporane

MOZEA este un brand sută la sută romanesc, fondat în Sibiu, în urmă cu trei ani. Fondatorii și-au propus să îmbine experiența meșterilor locali cu mentalitatea modernă, care pune designul pe primul loc și găsește necontenit modalități de a da viață ideilor.

„Lansarea publică a avut loc recent, fiind precedată de o perioadă relativ lungă în care obiectele au luat formă, urmând cu fidelitate design-ul inițial. Pentru asta a fost și este în continuare nevoie de multă muncă și testare, atât în obținerea formelor dorite cât și în privința finisajelor, pe care încercăm să le ducem la cel mai înalt nivel”, explică fondatorii companiei.

„Îmbinăm în produsele noastre diverse tipuri de materiale naturale, un loc central ocupându-l lemnul. Materialele precum lemnul, piatra, metalul și pielea au o valoare intrinsecă pe care ne dorim să o prezervăm sub forma unor obiecte estetice și ergonomice de mobilier.  Credem că un obiect e reușit atunci când are o viață lungă, când merită să fie restaurat, iar în această privință materialele menționate au capacitatea de a îmbătrâni frumos. Provocarea rămâne în dreptul designului, care la rândul lui ne dorim sa fie relevant în timp, memorabil și cu personalitate, prin studiul atent al formelor ce îl compun. Căutăm un echilibru între reperele geometrice clare, care să ofere consistență obiectului și formele biomorfe, expresive, care să transmită mai departe caracterul lemnului. Consideram ca un produs timeless, care nu necesita a fi înlocuit odată cu trecerea trendurilor, care rezistă mai multor relocări, care poate fi readus la viață prin refinisarea materialelor corespunde cerinței de sustenabilitate”, afirmă fondatorii MOZEA.

Pasionații de mobilier contemporan, arhitecții si designerii au putut interacționa cu obiectele MOZEA pentru prima dată în cadrul târgului BIFE-SIM 2022.

„Interesul publicului pentru acest tip de design precum și aprecierea finisajelor au fost încurajatoare, motiv cu care dorim sa le mulțumim celor ce ne-au vizitat.  Am fost încântați să cunoaștem producători de mobilier din Romania, furnizori, designeri de interior și arhitecți, oameni cu care dorim să colaborăm și să creștem împreună. Așteptăm cu nerăbdare următoarele participări la târguri naționale și internaționale, unde dorim să prezentam noi colecții de produse la care deja lucrăm”, susțin cu încredere fondatorii companiei.

 

Produsele pot fi văzute pe

instagram.com/mozea_official

mozea.io

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT