Home / Design  / Mobilier minimalist pentru „momente relaxante”

Mobilier minimalist pentru „momente relaxante”

Designerul danez Cecilie Manz a proiectat o colecție de mobilier minimalist pentru Gloster din Germania. Pentru noua colecție Gloster, numită Atmosphere, Manz a proiectat o serie de componente (mese și scaune) pentru sala de luat masa, inspirate de modul în care cuplurile, grupurile, prietenii și familiile interactionează în zonele de relaxare. Seria include un șezlong, două canapele, un otoman, o masă de cafea, două bănci și două mese.

 

„Un mobilier în care să te lași confortabil pe spate și în care să îți odihnești picioarele, ascultând povești și împărtășind momente cu cei dragi sunt faptele care au inspirat colecția” a spus Manz.

 

 

Piesele sunt mai joase decât mobilierul standard, pentru a contribui la crearea unui sentiment de confort.

 

„Când șezi mai jos te simți ca într-o imbrățisare familiară și liniștitoare – te simți mai relaxat și rămai așezat mai mult timp” a continuat Manz.

 

 

„De aceea, a venit ca de la sine ideea de a coborî întregul cadru, pentru a îmbunătăți și a primi acest sentiment de confort și liniște – atunci când se doresc momente mai relaxate, chiar și câțiva centimetri fac diferența semnificativă” a adăugat ea.

 

Șezlongurile sunt însoțite de o canapea și mese ocazionale care se pot transforma în otomani sau bănci „improvizate” prin adăugarea unei perne tapițate. Ca referință la sufrageria traditională, păstrand în același timp designul minimalist, Manz a creat și o masă insoțită de o bancă potrivită.

 

 

Potrivit designerului danez, fiecare produs are linii fine și primitoare, brațe și spate curbate, la fel de atractive ca elemente de sine stătătoare, dar și într-o colecție.

 

Gama Atmosphere văzută de Manz combină cadre din aluminiu vopsit cu lemn de tec semnat Gloster și panouri tapițate autoportante.

 

 

Cadrele minimaliste sunt finisate cu un strat de pulbere rezistentă în culoarea Fossil, iar panourile tapițate sunt acoperite cu o selecție de țesături exterioare rezistente la intemperii, realizate de Sunbrella.

 

„Materialele unui proiect ar trebui să reflecte utilizarea pieselor. Aluminiul și lemnul de tec sunt materiale excelente pentru spații în aer liber, finisajul metalului este robust, iar tec-ul solid capătă, în timp, o frumoasă patină gri”a spus Manz.

 

 

„Vorbind despre opțiunile combinațiilor de țesături, paleta este subtilă și armonioasă și se rotește în jurul unor tonuri silențioase și sofisticate” a adăugat ea.

 

 

Sursa: dezeen.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT