Home / Design  / Mobilier experimental la Design Miami 2016

Mobilier experimental la Design Miami 2016

Design Miami, unul dintre cele mai prestigioase târguri internaționale de design care tocmai și-a închis porțile ieri, 5 decembrie, a excelat, la această ediție, în colecții și piese de mobilier nonconformiste și anarhice. Dar cum altfel ar fi putut răspunde designerii tumultoaselor momente politice trăite de întreaga lume la acest sfârșit de an?!

Târgul, care în ultimii ani a fost dominat de mobilă de epocă, de această dată a fost plin cu piese experimentale care au șocat publicul.

„Sunt vremuri nebune” a declarat Juan Garcia Mosqueda de la galeria Chamber din New York. „Nimeni nu mai vrea să joace în condiții de maximă siguranță”.

chamber-gallery-design-miami-furniture-installation-views-credit-lauren-coleman_dezeen_2364_col_7

Chamber a expus astfel de piese de mobilier experimental, precum perechea de scaune XXX din spumă de un albastru strălucitor, create de designerul olandez Niek Pulles, dar și Canapeaua Botanică și masa artistului japonez Azuma Makoto, ambele acoperite în iarbă artificială verde-prăzuliu.

chamber-gallery-design-miami-furniture-installation-views-credit-lauren-coleman_dezeen_sqb

„Din cauza climatului politic, oamenii au decis, pur și simplu, să meargă la risc”, a declarat Garcia Mosqueda. „Asta înseamnă mai multă atitudine în design, mai mult expresionism în design, efort pentru idei dincolo de funcționalism. Mai puțin această idee a modernismului utopic.”

frida-fjellman-hostler-burrows-design-miami-pendant-lights-news_dezeen_2364_col_0

„Vremurile apocaliptice cer mobilier extrem” a declarat Kahn, care a prezentat, de asemenea, o serie de lustre punk realizate din materiale reciclate.

friedman-benda-installation-views-design-miami-furniture-news-credit-adam-reich_dezeen_2364_col_17

Piesa care a incitat cele mai multe discuții a fost Scrappy Cabinet, un bufet “aranjat” din deșeuri luate de la coșul de gunoi de tânărul designer din New York, Misha Kahn, piesa fiind prezentată de galeria Friedman Benda.

studio-job-tree-of-life-design-miami-statue_dezeen_2364_col_1 friedman-benda-installation-views-design-miami-furniture-news-credit-adam-reich_dezeen_2364_col_19 friedman-benda-installation-views-design-miami-furniture-news-credit-adam-reich_dezeen_2364_col_6

Sursa: dezeen.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT