Home / Design  / Mobilier din carton, o soluție sustenabilă pentru viitor

Mobilier din carton, o soluție sustenabilă pentru viitor

Când vine momentul să-ți schimbi mobila, cutiile de carton reprezintă o necesitate care, imediat ce mobilierul este livrat și așezat, se transformă într-o problemă, pentru că trebuie strânse și aruncate. Ce s-ar întâmpla, însă, dacă ambalajul de carton ar putea deveni la fel de important precum mobilierul pe care îl protejează în timpul transportului? Această este întrebarea care a dus la nașterea companiei australiene Karton care, după cum îi spune și numele, creează mobilier din carton, robust dar accesibil, și cu mare succes la public. La începutul lunii noiembrie, brandul și-a deschis prima locație în Brooklyn.

 

 

Mai mult ca oricând, oamenii înțeleg, acum, necesitatea protejării mediului și doresc ca locuința lor să reflecte acest lucru. Karton și-a luat angajamentul pentru sustenabilitate și toate produsele sale sunt făcute din carton 100% reciclabil. Greu de crezut, dar acest mobilier din carton este rezistent la șocuri și poate dura 10 ani sau mai mult, adică mult mai mult decât o mulțime de mobile ieftine și nereciclabile.

 

 

În plus, totul poate fi dezasamblat și reconstruit după cum vrei și rezistă chiar și scurgerilor de băutură accidentale dacă e folosită rapid o lavetă absorbantă. Piesele pot fi acoperite cu lac acrilic pentru a preveni accidentele de mai mare amploare. Mobilierul din carton nu este tocmai o revelație, deoarece se produce de zeci de ani, dar compania Karton are câteva atuuri importante:  producția pe scară largă, durabilitatea și aspectul pieselor sale de zi, birou și dormitor.

 

 

„Am observat că oamenii își pictează mobilierul Karton, un lucru normal să-l faci pe carton”, spune Nadav Baker, directorul pentru SUA a companiei Karton. Aceste piese de mobilier sunt ideale pentru un prim apartament, dar ar putea funcționa și în orice alt tip de casă, în special de Sărbători, când îți vin rudele în vizită. Rafturi, noptiere, chiar și un cadru de pat pot fi asamblate „în câteva minute” și apoi împachetate după ce oaspeții au plecat.

 

Sursa: architecturaldigest.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT