Home / Design  / Mobilier de teracotă din deșeuri ceramice reciclate

Mobilier de teracotă din deșeuri ceramice reciclate

Studioul chinezesc BENTU DESIGN a colectat resturi de dale de ceramică, le-a zdrobit și din ele a creat colecția CERAMICS MADE, alcătuită din obiecte pestrițe de mobilier în stil „terrazzo” și corpuri de iluminat.

 

ceramics-made-bentu-design-furniture-milan-week-events-_dezeen_2364_col_0 ceramics-made-bentu-design-furniture-milan-week-events-_dezeen_2364_col_1

 

Piesele, expuse la SĂPTĂMÂNA DE DESIGN DE LA MILANO în primăvara acestui an, fac parte dintr-un proiect destinat utilizării sustenabile a celor 4 milioane de tone de deșeuri ceramice care provin din orașul chinezesc Foshan, unul dintre orașele cu cea mare producție de ceramică din lume.

 

ceramics-made-bentu-design-furniture-milan-week-events-_dezeen_2364_col_5

 

Studioul a amestecat bucățile ceramice cu beton, ulterior lustruit pană la obținerea unei suprafețe foarte netede. Compoziția este turnată în panouri subțiri pentru a păstra mobilierul ușor.

 

ceramics-made-bentu-design-furniture-milan-week-events-_dezeen_2364_col_2 ceramics-made-bentu-design-furniture-milan-week-events-_dezeen_2364_col_8

 

BENTU DESIGN a redus în continuare greutatea pieselor, creând o bază cu o structură asemănătoare unei grile care este încorporată în terrazzo.

 

ceramics-made-bentu-design-furniture-milan-week-events-_dezeen_2364_col_4

 

Studioul a reușit să creeze variante închise si deschise la culoare ale materialului pestriț și să-l utilizeze pentru diferite produse, de la bănci, rafturi și mese, până la felinare în formă de cărămidă și lustre sub formă de farfurii zburătoare.

 

ceramics-made-bentu-design-furniture-milan-week-events-_dezeen_2364_col_10 ceramics-made-bentu-design-furniture-milan-week-events-_dezeen_2364_col_14

 

BENTU DESIGN a fost înființată în 2012 și a pus accent pe găsirea unor noi modalități de utilizare a materialelor reciclabile. Studioul a lansat „panglicile de bambus și beton” și a experimentat combinarea betonului cu diferite tipuri de deșeuri.

 

ceramics-made-bentu-design-furniture-milan-week-events-_dezeen_2364_col_9 ceramics-made-bentu-design-furniture-milan-week-events-_dezeen_2364_col_15

 

Sursa: www.dezeen.com

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT