Home / Focus  / Mobilă sustenabilă vs. mobilă din lemn masiv

Mobilă sustenabilă vs. mobilă din lemn masiv

Sustenabilitatea este cuvântul de ordine al actualităţii, în toate domeniile industriale. Prezervarea resurselor, grijă pentru mediu, reciclarea în vederea scăderii substanţiale a cantităţii deşeurilor obligă producătorii, designerii şi retailerii să schimbe elemente esenţiale în business-ul lor. Deopotrivă, industria de mobilă trebuie să devină sustenabilă, mai ales în vederea reducerii consumului masiv de lemn.

maxresdefault

 

 

În întreagă lume curentul împotriva defrişărilor devine din ce în ce mai acut, iar România se aliniază acestui curent şi ia atitudine în această privinţa prin toate forurile competente. Producătorii de mobiler, mai ales cei specializaţi în mobilă de lemn masiv, sunt nevoiţi să implementeze tehnologii şi strategii de producţie sustenabilă pentru a diminua consumul de materie primă.

pope01 scream Stylish-Furniture-Made-of-Sustainable-Natural-Fibers trifecta-rear wabi-sabi OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Materialele verzi sunt la modă şi se prefigurează un trend care nu se va demoda niciodată. Designerii de mobilă îşi pun creativitatea şi talentul în proiectarea de mobilă din materiale reciclabile sau regenerabile într-un timp scurt. Bambusul, tulpinile de bananier, ratanul, pluta, răchita, stuful, lemnul vechi recondiţionat sunt doar câteva dintre materialele naturale folosite la mobilă sustenabilă.

Pe de altă parte, se face mobilă din metal, beton, fibră de sticlă, PET-uri şi chiar din pungi de plastic. Este foarte adevărat că, în funcţie de tehnicile noi, încă destul de puţin experimentate, şi de materialul din care este construită, mobilă sustenabilă are tendinţa să iasă din modă şi să se deterioreze mai repede decât o mobilă frumoasă şi solidă din lemn pe care, nu numai că o ai toată viaţă, dar o poţi lasă moştenire urmaşilor. Astfel se pune întrebarea: care este cea mai bună varianta pentru casă ta? Mobilă sustenabilă sau mobilă din lemn masiv?

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT