Home / Promo  / Mobilă românească spectaculoasă pe scena Salone del Mobile.Milano

Mobilă românească spectaculoasă pe scena Salone del Mobile.Milano

18 companii de mobilă și decorațiuni vor reprezenta cu mândrie România la Salone del Mobile.Milano

 

Peste o săptămână, AESTHETIC INDESIGN, CAREL WOODWORKS, CARO JIBOU, DIS PROD, ECOMATRIX, ITA PRODUCTION, LEMN PROD EX COM, M-OLIVER DESIGN, MONTANA CÂMPENI, NEWEL TURNING, NORDARIN PROD COM, PLUS TEST, PURE HOME COLLECTIONS, RIVETHEL GUILD, SIMEX, SOLID  OAK EXPERT, SPALLI COLLECTION, SZEL MOB vor fi la Milano unde, pe cei 500 de mp rezervați pentru standul național al României, își vor expune creațiile anului 2023.

 

 

Companiile românești au pregătit colecții noi, inedite, speciale pentru cea mai importantă expoziție din lume. Vor să impresioneze cu mobilă de design, de la clasic, la rustic sau modern, realizată din lemn masiv sau lemn în combinație cu metal, piatră, sticlă, marmură ori beton, cu decorațiuni și accesorii elegante și impresionante, care să facă diferența.

 

Nord Arin prezintă Spotlight on Nature Design, un dialog captivant între lemn și piatră naturală

 

„Noile piese de mobilier Nord Arin duc minimalismul familiar al mărcii pe noi culmi și deschid ușa către posibilități nesfârșite de design. Designul organic și parametric este adus la viață de materii prime de înaltă calitate provenite din natură și completate cu detalii impecabil lucrate. Cele cinci noi produse pot fi văzute ca sculpturi funcționale și sunt aici pentru a demonstra că putem avea tot ce este mai bun din ambele lumi – cele mai pure și mai nobile esențe din natură, fără niciun compromis în ceea ce privește designul, eleganța și rafinamentul”, spune Voicu-Ștefan Crețu, designer Nord Arin.

 

 

House of VLAdiLA promovează modele reinterpretate din colecția Más A Tierra

 

„Ne dorim ca fiecare eveniment la care participăm să fie văzut ca un exercițiu de creativitate, de aceea vom merge la Târgul din Milano cu tapet, țesături și mobilier cu o estetică de tip eclectic-contemporană. Modelele sunt realizate in-house, printr-un mix de direcții stilistice unice. Vom întrerupe cadența designului vegetal al colecției Más A Tierra cu elemente tribale, atribuindu-i, astfel, accente excentrice specifice House of VLAdiLA”, explică Oana Mirea, Art Director VLADiLA.

 

 

MONTANA Câmpeni prezintă noua colecție ORGANICA, realizată împreună cu Bradul Măneciu

 

„Sperăm să vă încântăm cu noile noastre piese de mobilier, proiectate și produse special pentru manifestările internaționale ale anului 2023. Sunt atemporale, se potrivesc oricărui tip de interior și adaugă valoare spațiului prin eleganță și simplitate. Am folosit materiale de calitate superioară, cu texturi și paternuri desprinse din natură, pe structură din lemn masiv. Piesele MONTANA Câmpeni și ale partenerului de proiect, Bradul Măneciu, formează împreună colecția statement ORGANICA”, povestește dr. Ioana Dan, arhitectul noii colecții.

 

 

CAREL Woodworks vrea să cucerească publicul specializat de la Milano cu colecția heron, pe care a realizat-o împreună cu Lukas Heintschel Design, din Germania, dar și cu noile piese din colecția Phat, realizată în colaborare cu PHAT Studio, din Marea Britanie

 

„Colecția combină eleganța atemporală cu o formă calmă, iconică. Toate piesele colecției sunt realizate din stejar masiv. Acest material cu aspect greu este în contrast cu un limbaj de design fluid, aproape organic, care subliniază naturalețea materialului și conferă pieselor un aspect ușor, sublim. Mai mult, lemnul folosit pentru piese este tăiat într-un mod durabil și responsabil”, susține designerul colecției, Lukas Heintschel.

 

 

„Parteneriatul nostru cu Carel a însemnat o privire atentă asupra unei culturi pe care nu o explorasem anterior. Bogatul patrimoniu decorativ al României, îmbinat cu o intensitate brutalistă văzută în arhitectura din toată țara, ne-au ghidat în încercarea noastră de a armoniza forme dure cu detalii subtile, înfățișări blânde cu structuri îndrăznețe”, afirmă designerii de la PHAT Studio.

 

 

 

Brandul XO Interiors prezintă colecția Field, de mobilier modern, minimalist, caracterizat de linii simple, dar și o reinterpretare a colecției Kubic Metal, o combinație între stilul industrial, urban și cel contemporan„Piesele de mobilier din colecția Field au un design simplu și modern, mergând pe principiul „mai puțin înseamnă mai mult”. Mobila este proiectată pentru a fi funcțională și practică în același timp, oferind soluții optime pentru nevoile de depozitare, organizare și confort. Este important să menționăm că acest stil se potrivește cel mai bine pentru spațiile mici,  minimaliste, precum studiouri sau apartamente, dar poate fi adaptat și pentru spațiile mari. Designul industrial al mobilierului din colecția Kubic Metal este inspirat din vechile fabrici și depozite industriale, adică de locurile unde se produceau și depozitau bunuri, mașini grele, țevi. Acest stil se caracterizează prin utilizarea materialelor brute precum metalul. Unele piese de mobilier pot avea detalii precum șuruburi, nituri, urme de sudură, care sunt lăsate intenționat la vedere pentru a adăuga un aspect autentic. Ușile de metal adăugate acestei colecții dau un aspect robust pieselor de mobilier, integrându-se cu ușurință în living, spațiu de lucru sau în camera de zi”, explică Teona Peovici, product designer XO INTERIORS.

 

 

Rămâneți aproape!

 

Vom reveni cu informații și fotografii cu produse din colecțiile noi ale companiilor românești, care vor străluci pe scena designului de mobilier Salone del Mobile.Milano.

 

Toate informațiile despre participarea României la Salone del Mobile.Milano pot fi citite aici ➡️ romania-salonedelmobile.ro

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT