Home / Focus  / Mobila românească a strălucit la Dubai

Mobila românească a strălucit la Dubai

Aproape 1.000 de arhitecți, designeri, retaileri, proprietari de showroom-uri, hoteluri și magazine de mobilă, dar și dezvoltatori imobiliari au cerut informații și au discutat despre viitoare colaborări cu reprezentanții celor 8 companii românești care și-au expus noile colecții ale anului la INDEX Dubai, în perioada 23-25 mai 2023. Firmele vizitatoare au fost preponderent din Emiratele Arabe Unite, dar și din Arabia Saudită, Qatar, Oman, Libia, Kuweit, Turcia, Sri Lanka, Egipt, Maroc, Rusia, Kenya, Iran, India.

 

   

 

AESTHETIC INDESIGN, NORD ARIN, ARDUDANA, AGRIWOOD by WOODEN TOYS, PURE HOME COLLECTIONS, CARO JIBOU, NEWEL TURNING și GOWRIEL ACT COMPLEX au prezentat colecții pe specificul pieței, ținând cont de faptul că Dubai oferă o gamă largă de oportunități companiilor internaționale datorită dezvoltării demografice și factorilor macroeconomici.

 

AESTHETIC INDESIGN, cu brandul House of VLAdiLA, a făcut furori la Dubai cu tapet, țesături și mobilier cu o estetică de tip eclectic-contemporană, modele reinterpretate din colecția Más A Tierra, realizate in-house, printr-un mix de direcții stilistice unice. Numeroși arhitecți și designerii s-au arătat interesați să introducă în proiectele lor de amenajare tapetul unic realizat de VLAdiLA. Mai mult, reprezentanții celui mai puternic investitor imobiliar din Dubai i-au invitat la discuții detaliate pentru o colaborare pe termen lung.

vladila.ro

 

 

 

ARDUDANA a cucerit publicul cu mobilier din colecțiile sale de referință, de la mese și scaune, la biblioteci, sufragerii si dormitoare, toate în finisaje moderne. Compania a purtat negocieri cu profesioniștii de la Dubai, existând posibilitatea încheierii unor contracte avantajoase. De asemenea, se prefigurează expunerea pieselor de mobilier made by Ardudana în cele mai cunoscute showroom-uri din Dubai.

ardudana.ro

 

 

Noua colecție NORD ARIN, prezentată sub brandul Spotlight on Nature Design, a captivat publicul de la INDEX Dubai. „Pentru noi, aceste 3 zile petrecute la INDEX au depășit așteptările – de la vibrația cosmopolită a Dubai-ului, până la oamenii extraordinari care au vizitat standul Nord Arin. Suntem recunoscători pentru toate oportunitățile și perspectivele care au apărut, pentru feedback-ul extraordinar primit cu privire la noile noastre colecții de mobilier și pentru sutele de conexiuni care s-au creat la prima noastră participare la INDEX Dubai”, au declarat reprezentanții companiei.

nordarin.com

 

 

AGRIWOOD by WOODEN TOYS a avut permanent vizitatori încântați de oferta de jucării din lemn și mobilier pentru grădinițe și școli. Existentă deja pe piața din Emiratele Arabe Unite, compania a înregistrat un feedback foarte bun atât de la colaboratorii existenți, cât și de la alți potențiali clienți, care au studiat și au cerut informații detaliate despre acest tip de mobilier, unic în peisajul de la INDEX Dubai.

amik.ro

 

 

CARO JIBOU a prezentat cu succes atât proiectele noi ale acestui an, reunite sub titulatura Muundo, cât și piese reprezentative din colecțiile sale, care se exportă deja în peste 60 de țări. Pentru piața din Emiratele Arabe Unite, reprezentanții companiei au estimat contracte de peste 1 milion de euro, în urma discuțiilor avute cu profesioniștii care le-au vizitat standul.

pr-living.com

 

 

În premieră la un târg internațional, GOWRIEL ACT a surprins plăcut publicul de la Dubai cu cele 3 mese din colecția Oasis, piese unice, valoroase, create special pentru această piață. Nu doar arhitecții și designerii sunt interesați să le includă în proiectele lor de amenajare, chiar proprietari de locuințe au spus că și le-ar dori în case, în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, s-au arătat interesate lanțuri hoteliere, restaurante, magazine de mobilă.

soulcrafts.ro

 

 

NEWEL TURNING a atras profesioniștii vizitatori la INDEX Dubai cu noua colecție de paturi, pe care a prezentat-o în premieră, la Milano, în aprilie. În Emiratele Arabe Unite, a purtat discuții business to business atât cu arhitecți și designeri, cât și cu distribuitori, existând posibilități reale de contractare.

ro.furnitureproducers.com

 

 

PURE FURNITURE a atras atenția vizitatorilor cu o combinație a colecțiilor sale consacrate, care se comercializează cu succes pe piața europeană, dar și în Statele Unite ale Americii. La INDEX Dubai, a adus special cele mai bune modele, începând cu mesele din stejar masiv și culminând cu colecția distinctivă de scaune finisate manual cu peste 200 de varietăți de țesături și piele.

purehomecollections.com

 

 

România a revenit la INDEX Dubai, după succesul înregistrat în 2019

 

9 producători români au expus atunci în standul național. Ulterior, exportul românesc de mobilier în Emiratele Arabe Unite a crescut, ajungând la 14,7 milioane de euro, în anul 2021.

 

Participarea României cu stand național se realizează cu fonduri de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului cu sprijinul Asociației Producătorilor de Mobilă din România. Producătorii prezenți la INDEX Dubai au fost vizitați de ambasadorul României în Emiratele Arabe Unite și sprijiniți de Consulatul României la Dubai și de Biroul de Promovare Comercial Economică. Întrucât a luat decizia de participare după selecția realizată de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, compania ANTARES România și-a prezentat oferta de scaune și mobilier de birou într-un stand propriu.

 

 

 

La fața locului, reprezentanții Asociației Producătorilor de Mobilă din România au purtat discuții despre viitoare colaborări atât cu organizatorii INDEX Dubai, care se ocupă și de expoziția din Arabia Saudită – INDEX Saudi, dar și cu reprezentanți ai expozițiilor din Oman și Singapore. De asemenea, s-au întâlnit cu conducerile European Timber Industries Confederation – ETIC și Asociației Portugheze a Industriei Lemnului și Mobilierului – AIMMP. Reprezentanții acestora vor veni în iunie la București, pentru a continua dialogul privind includerea APMR în ETIC, pentru o reprezentare mai bună a industriei de mobilă din Europa în fața autorităților.

 

 

Recunoscută drept cea mai mare manifestare de profil din regiunea MENA (Orientul Mijlociu și Africa de Nord), expoziția INDEX Dubai a reunit 450 de expozanți, din 20 de țări și peste 10.500 de vizitatori profesioniști. Următoarea ediție va avea loc în perioada 28-30 mai 2024. Companiile românești deja și-au anunțat intenția de participare, iar Asociația Producătorilor de Mobilă din România a inclus această expoziție pe lista celor programate pentru anul viitor.

 

 

Articol realizat de Nadina Nedelea Rus

Head of Public Relations APMR

 

Foto: Ionuț Chiru și Nadina Nedelea Rus

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT