Home / Design  / Mobilă ingenioasă care se transformă pentru nevoile fiecărui interior

Mobilă ingenioasă care se transformă pentru nevoile fiecărui interior

Apartamentele moderne vin cu restricții de spațiu și, pentru a satisface noile cerințe, modul cum mobilăm este foarte important. Mobilierul cel mai indicat este cel care poate fi transformat în funcție de fiecare interior în parte și de destinația pe care dorim să o dăm fiecărei camere, fiecărui spațiu, fie că este vorba despre propria locuință, fie că este vorba despre locul de muncă sau de recreere. De exemplu, un fotoliu în formă de cocon, care îți permite să te retragi și să te separi de zgomotul din jur în timpul odihnei, și care se poate desface, la nevoie, poate fi o soluție prietenoasă într-un spațiu comun pentru elevi și studenți. Aceasta este doar una dintre propunerile publicației de specialitate yankodesign, alături de alte multe soluții ingenioase pentru mobilarea spațiilor mai puțin generoase. Dar, indiferent de cerințele de spațiu, toți suntem interesați de un design de mobilier care să ne satisfacă nevoile estetice și funcționale. Să vedem, deci, câteva propuneri inspirate și inovatoare de mobilier care poate fi transformat în funcție de dorința noastră.

 

HUSH oferă un spațiu liniștit în mijlocul unui spațiu aglomerat, fie că este hotel, aeroport, birou sau bibliotecă, într-o epocă de creștere exponențială a populației, în care intimitatea și respirația pașnică sunt din ce în ce mai prețioase.

 

 

SHO, creat de Pan Biwei, se transformă din canapea în pat în câteva secunde, modificând forma pe care o ia perna.

 

 

Sistemul Aalo, al lui Sejun Park, este suficient de inteligent încât, folosind doar o mână de piese, poți să construiești literalmente tot ce vrei. Aceleași piese ar putea alcătui o masă, două bănci sau chiar un suport pentru pantofi.

 

 

Chart, concepție inovatoare a creatorilor Ana Relvao & Gerhardt Kellermann, este un produs multifuncțional, adaptabil unor situații diferite, îmbinând spațiile de depozitare cu zona de lucru, transformându-se într-un element de compartimentare vizuală a spațiului de locuit.

 

 

Canapeaua BACK TO BED, suficient de modulară pentru a fi multifuncțională, se poate constitui atât într-o canapea elegantă, cât și într-un confortabil pat pentru copii, după cum a conceput-o Chang Kuei Fang.

 

 

Scaunul Exocet, realizat de Stéphane Leathead de la Designarium, poate deveni șezlong cu ergonomie clasică sau cu una de relaxare terapeutică ori canapea îngemănată, pentru utilizare simultană de către două persoane, în timp ce forma sa încântă ochiul și stârnește imaginația privitorului.

 

 

Sursa: yankodesign.com

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT