Home / Design  / Mobilă holistică din oțel, piatră, lemn și piele

Mobilă holistică din oțel, piatră, lemn și piele

De la fashion design la designul de mobilier nu a fost decât un pas pentru  artistul Virgil Abloh, creatorul brandului de modă OFF-WHITE.

După cum se poate vedea în toate creațiile și proiectele lui, în modă și în mobilier, Virgil Abloh experimentează lumea modernă din plin, cu toți senzorii în stare de funcționare, iar arta lui este o adevărată mărturie despre libertatea de exprimare a unei generații născute în era tehnologiei informației și comunicării. Născut în anul 1980, participă alături de întreaga sa generație la această revoluție socială, asumându-și propriul rol, propria voce distinctă și un stil inconfundabil, acela în care nimic nu este curat sau murdar, alb sau negru.  Într-o lume a incertitudinii, Abloth și-a ales zona cea mai incertă, “Grey Area”, zona gri unde caracteristicile extremelor se amestecă dând naștere unui produs holistic.

 

descarcare

 

„Brandul meu a fost întotdeauna holistic” a declarat Abloh pentru WWD. „Preocuparea zilnică pentru design reprezintă o mare parte din etosul meu.”

El admiră geniul și gustul pentru inovare al maeștrilor. La Leonardo da Vinci, preocuparea pentru perspectivă, expresia senzuală a frumuseții corpului uman la Le Bernin, dar și modul în care Caravaggio s-a jucat cu lumina și umbra.

De la modă la mobilă, conceptele generale de design ale lui Abloth răman aceleași. Cu toate acestea designul de mobilier nu reprezintă doar un moft pentru Virgil. El a studiat sub influența lui Ludwig Mies van der Rohe la llinois Institute of Technology.

 

virgil-abloh-furniture-art-basel-miami-2016-01-1200x800

 „Sunt un discipol al lui Tom Sachs sau [Marcel] Duchamp în ceea ce privește modul în care văd arta și arta modernă și arta contemporană” a declarat Abloh.

Primele lui studii au fost în inginerie structurală, oferindu-i o fundație tehnică. Apoi, a realizat că arta și arhitectura sunt domeniul său de predilecție și a plecat să studieze arhitectura la Institutul de Tehnologie din Illinois. Acolo, el a descoperit subtilitatea miscării moderniste, în campusul proiectat de arhitectul german Ludwig Mies van der Rohe în 1940.

Timp de peste un deceniu, a colaborat cu mulți dintre artiștii celebri ai momentului,  în cultură pop, modă și arte plastice.

 

expo15-abloh1

 Este tanăr și apreciază modul în care generația sa și-a pus amprenta asupra societătii. Abloh recunoaște generozitatea și libertatea miscării străzii și, pentru a reflecta această efervescentă, colecțiile sale sunt  un hibrid de artă plastică, influența străzii și verva interactivă a unei generații care este în permanență conectată la internet și la muzică.

În 2013, el și-a lansat brandul OFF-WHITE  c / o Virgil Abloh, o platformă on-line în care și-a expus viziunea artistică singulară. Într-unul dintre videoclipurile sale, el confirmă credința lui în valoarea tinerilor: „Tinerii vor câștiga întotdeauna”.

Virgil Abloh vede actul de creație  ca o necesitate, dorința lui nu cunoaște limite și acest lucru a determinat și “mutarea” lui din modă în designul de mobilier.

Iată mesele, scaunele și dulapurile lui Abloh construite din panouri din oțel laminat, din piatră, lemn și piele, prezentate la Art Basel din Miami, la sfârșitul acestui an.

 

slider_f5 slider_f2 slider_f1

 

Sursa: off–white.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT