Home / Design  / Mese și lustre din piele la Salonul de Mobilă de la Milano

Mese și lustre din piele la Salonul de Mobilă de la Milano

Pentru designerii italieni și danezi de la GamFratesi, colaborarea cu gigantul producător de mobilă italian Poltrona Frau a reprezentat o adevărată șansă pentru că le-a oferit ocazia perfectă de a crea cu materialul principal al producătorului italian – pielea.

 

Studioul din Copenhaga – o colaborare între arhitectul danez, designerul Stine Gam și arhitectul italian Enrico Fratesi – este renumit pentru abordarea tehnică a materialelor, deci, decizia de a valorifica patrimoniul bogat al Poltrona Frau, în producția de piele, a fost una naturală.

 

 

„Cu această colecție ne-am propus să ajungem la o estetică anume, care să îmbrățișeze valorile designului Poltrona Frau, precum și nevoile contemporane ale unui mediu funcțional de zi cu zi”, au explicat designerii.

 

Studioul a dorit să experimenteze și să exploreze noi moduri în care ar putea să folosească materialul și tehnicile tradiționale și să creeze ceva neașteptat. Rezultatul este o masă de cafea rotundă, cu o bază sub formă de coș de mână, confecționată din benzi din piele de șa, cu muchiile colorate ton-sur-ton.

 

 

Cu denumirea „Cestlavie”, masa-coș din piele marca Pelle Frau® arată ca un container de depozitare agățat pe un cadru din aluminiu tubular și are o tăblie care se îndoaie și se ridică, dezvăluind o spațiu generos în interior.

 

Pe lângă masa „Cestlavie”, compania a mai creat și „Soffi“- o serie de lămpi tip lustră, o combinație de sticlă suflată, cu guler elegant din piele.

 

 

Disponibile în trei dimensiuni, lămpile sunt alcătuite din două globuri, un glob exterior din sticlă albă sau gri și un glob interior mai mic, alb opac, care găzduiește sursă de lumină. Atunci când este aprins, rezultatul este o lumină uniformă și difuză care evidențiază forma sa stratiformă interesantă.

 

O bandă din piele Cuoio, ocru sau gri, cu cusături contrastante, înconjoară fiecare bulb al lămpii. O cataramă tot din piele ascunde îmbinarea și toate piesele metalice interne au un finisaj cald din alamă naturală.

 

 

„Am fost inspirați de vasele frumoase de sticlă create în anii cincizeci, în care diferite straturi de sticlă sunt suflate într-o singură formă – aproape ca o bijuterie în interiorul formei”, au afirmat designerii din Copenhaga.

 

Sursa: wallpaper.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT