Home / Promo  / Material compozit inovator pentru industria mobilei, prezentat de Eurocomfil Invest

Material compozit inovator pentru industria mobilei, prezentat de Eurocomfil Invest

Eurocomfil Invest este o companie de familie, 100% românească, specializată în producția de articole tapițate.

Înființată în anul 2013, ca parte a Grupului Taparo, Eurocomfil Invest a devenit în scurt timp una dintre cele mai importante companii producătoare de mobilier din zona Maramureșului, zonă în care există o tradiție de sute de ani de prelucrare a lemnului.

Compania producătoare de paturi, canapele, scaune și fotolii tapițate în textil, imitație și piele are astăzi 200 de angajați și o cifră de afaceri de 10 milioane de euro.

 

Seriozitatea în relația cu clienții și partenerii, atenția acordată detaliilor și calității, diversitatea produselor și preocuparea pentru inovare au avut ca rezultat câștigarea rapidă a unor parteneriate importante pe piața externă. Produsele Eurocomfil Invest sunt exportate în prezent în țări precum UK (unde în 2016 a fost deschis și un birou de vânzări), Germania și Bulgaria, iar de anul viitor va intra și pe piața din Danemarca.

 

 

Preocuparea pentru mediul înconjurător și dorința de a crea produse altfel, combinate cu pasiunea pentru inovare au avut ca rezultat crearea unui material compozit ecologic și reutilizabil. Acest material, inventat de omul de afaceri Ioan Filip, deținătorul companiilor din Grupul Taparo, a fost realizat împreună cu departamentul R&D al Grupului și asigură înlocuirea masei lemnoase, dar și obținerea de piese de mobilier cu forme care să permită un design creativ și care să țină pasul cu tendințele actuale.

 

ECI_007

 

Materialul compozit, prezentat în premieră la BIFE-SIM 2017, este făcut dintr-un amestec de plante tehnice cu fibră textilă termoplastă, ceea ce duce la un grad de reciclare și de refolosire a materialului de aproape 100%.

 

ECI_009

 

În viitor, compania urmărește penetrarea piețelor UK și UE, fiind vizați producătorii de mobilier, dar și alte industrii: auto, construcții, decorațiuni.

 

ECI_012

 

Planurile de viitor includ și dezvoltarea de soluții inovatoare care să răspundă nevoilor diferitelor industrii, să fie aliniate cu misiunea de a oferi un produs sustenabil, reciclabil și care să permită o industrializare a proceselor.

 

 

Ne găsiți în standul 53 Pavilion C4-C5

www.eurocomfil.ro

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT