Home / Interviuri  / Material compozit care poate înlocui masa lemnoasă, prezentat la BIFE-SIM 2017

Material compozit care poate înlocui masa lemnoasă, prezentat la BIFE-SIM 2017

Materialul compozit este o invenție sută la sută românească și a fost deja premiat în cadrul târgurilor de inventincă, care au fost organizate în acest an la Cluj și la Iași. Ideea îi aparține omului de afaceri Ioan Filip și a fost elaborată, sub coordonarea sa, de Departamentul de Cercetare – Dezvoltare al Grupului Taparo.

Ing._IOAN_FILIP_administrator_TAPAROIng. IOAN FILIP, administrator TAPARO: „A apărut ca reacție  la criza pe care am resimțit-o în piață în ultimul timp, respectiv creșterea prețului materiilor prime, dar și în ceea ce privește forța de muncă. Practic, materialul compozit pe care noi l-am dezvoltat înlocuiește cu succes elemente de lemn si de pal și reduce semnificativ costul cu manopera pentru realizarea structurilor de rezistență a canapelelor. Astăzi avem o capacitate de producție de 1000 de tone. Dar obiectivul nostru pe termen mediu și lung este să ajungem la o capacitate în jur de 100 de mii de tone.”

 

 

Inovația dezvoltată de echipa de cercetare a Grupului Taparo va avea ca rezultat reducerea tăierilor de păduri. Materialul compozit, obținut dintr-un amestec de plante tehnice cu fibră textilă termoplastă, este ecologic, reutilizabil aproape 100% și asigură înlocuirea masei lemnoase, dar și obținerea de piese de mobilier cu forme care să permită un design creativ și care să țină pasul cu tendințele actuale.

 

Eurocomvil_Invest_Bife_Sim_2017 Material_compozit_TAPARO Mobilier_din_material_compozit_TAPARO

 

Grupul TAPARO este o afacere de familie, 100% românească, care include companiile Taparo, Eurocomfil Invest și 4Brands, specializate în producția de articole tapițate. Grupul Taparo este cel mai mare angajator din Țara Lăpușului, având peste 1.700 de angajați.

 

Ing._IOAN FILIP_administrator_TAPARO_1 Mobilier_din_material_compozit_TAPARO_1 Mobilier_din_material_compozit_TAPARO_2

 

Mai multe detalii găsiți pe eurocomfil.ro

 

Mobilier_din_material_compozit_TAPARO_3 Mobilier_din_material_compozit_TAPARO_4

Review overview

POST A COMMENT