Home / Promo  / Masa Hana de la Aectual, printată 3D, îmbină originalitatea și sustenabilitatea

Masa Hana de la Aectual, printată 3D, îmbină originalitatea și sustenabilitatea

Utilizarea imprimării 3D în designul de interior câștigă popularitate. O companie cu pionierat în acest domeniu este Aectual.

 

 

Aectual: Pionier în Sustenabilitate și Circularitate în Mobila și Finisaje

 

Având sediul în Țările de Jos, Aectual se afirmă ca lider mondial în producția de mobilier și finisaje, prin intermediul unei extinse rețele globale de imprimante 3D de mari dimensiuni și parteneri specializați în reciclare.

 

Reutilizarea Infinită a Materialelor

 

Extinderea ciclului de viață al materialelor, prin creșterea valorii produselor și a materialelor într-un flux nelimitat reprezintă fundamentul viziunii Aectual. Abordarea lor circulară, alimentată de date și fabricație digitală, reprezintă o schimbare semnificativă de la sistemul economic liniar al zilelor noastre către o economie regenerativă, pusă în mișcare de design.

 

De la Deșeuri la Capodopere

 

Prin combinarea superioară a designului de produs, a utilizării inteligente a materialelor, a tehnologiei și modelelor de afaceri inovatoare, Aectual evită risipa. Procesul începe cu materiale reciclate și se derulează fără să genereze deșeuri, iar materialele sunt reutilizate din nou în imprimarea 3D.

 

Procesul de design ghidat de date și circuitul continuu de reciclare rezultă în produse din ce în ce mai bune în timp, transformând această abordare în „Metoda Supremă de Upcycling”, conform prestigioasei reviste Forbes.

 

„Aectual Îmbrățișează Metoda Supremă de Upcycling”

 

Într-o lume în care sustenabilitatea devine din ce în ce mai importantă, Aectual se impune ca un model pentru industria mobilierului și finisajelor. Ei se angajează să creeze un viitor în care materialele sunt folosite cu grijă și produsele sunt concepute pentru a rezista în timp. Aectual deschide drumul către o economie regenerativă, în care designul și sustenabilitatea converg pentru a contura noua paradigmă a mobilității și designului de interior.

 

 

Masa Hana

 

Acum, compania a lansat un nou proiect care combină, din nou, noile tehnologii cu designul, având, în același timp, în minte sustenabilitatea. Masa Hana este o masă originală, printată 3D, ideală pentru spații de lucru și interioare HoReCa dedicate conceptului de economie circulară, dar fără a sacrifica stilul. Designul său atemporal, elegant și distractiv poate fi adaptat la o varietate de spații diferite.

 

 

Mai specific, Masa Hana este creația designerului Joost van der Vecht, în colaborare cu brandul de mobilier sustenabil Occony și brandul de mobilier circular Aectual. Numele mesei este inspirat de cuvântul japonez pentru „floare”, evocând frumusețea intrinsecă a designului și principiilor sale sustenabile. Potrivit Aectual, masa este și un omagiu adus meșteșugului modern care a contribuit la crearea acestei piese inovatoare de mobilier. Dar cum a fost folosită, în mod exact, fabricația aditivă pentru acest proiect?

 

 

Imprimarea 3D a Mesei Hana

 

Baza Mesei Hana a fost creată prin fabricație aditivă. În mod specific, este printată 3D din foi reciclate de carton pentru băuturi, demonstrând angajamentul său față de mediu. Într-adevăr, se supune idealului unei economii circulare în care materialele care altfel ar fi fost irosite primesc o nouă viață. După utilizare, materialul poate fi mărunțit și reutilizat pentru a imprima 3D un mobilier nou. Pe de altă parte, blatul mesei este realizat din fibre de lemn reciclat și are o finisare pe bază de apă, complet lipsită de elemente toxice. Compania menționează pe site-ul său: „Procesul nostru circular, condus de date și de fabricația digitală, reprezintă o schimbare fundamentală față de sistemul economic liniar de astăzi, spre o economie regenerativă condusă de design.”

 

 

Masa Hana este disponibilă în trei diametre diferite (105 cm, 120 cm și 130 cm) și se adaptează ușor la diferite cerințe de spațiu. În plus, utilizatorii pot alege între patru finisaje diferite ale lemnului: Alb, Pur, Natural și Carbon. Baza mesei, care este printată 3D, este disponibilă în 13 culori standard, adăugând astfel o notă suplimentară de individualitate spațiului. Și pentru cei care caută chiar mai multă personalizare, culori specifice pot fi comandate atât pentru baza, cât și pentru blatul mesei.

 

 

Sursa: 3dnatives.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT