Home / Industria Mobilei  / MARK OLIVER STUDIO sau cum să reușești din pasiune și cu multă voință

MARK OLIVER STUDIO sau cum să reușești din pasiune și cu multă voință

MARK OLIVER STUDIO este noua denumire a companiei CREATIVE CONCEPT care produce mobilă din 2003.

 

 

VASILE GIURGIU, general manager MARK OLIVER STUDIO: „Ca în marile povești de succes, eram 2 și am făcut un atelier de tâmplărie. Cererea era mare, lucram din zori și până seara, astfel încât, încă din primul an, am triplat echipa de prieteni și am înălțat garajul cu un etaj. Toți banii îi investeam în utilaje, să dotăm mai bine atelierul. Iar câțiva ani mai târziu, cu bani împrumutați de la familie și de la prieteni, am reușit să cumpărăm o clădire în care avem și astăzi fabrica de producție.”

 

 

 

Compania și-a mărit producția, astfel că în anul 2008 producea blaturi de mese pentru o companie mai mare, din Reghin. Cu timpul, meșterii companiei au trecut de la o etapă la alta, până când au produs acel model de masă în totalitate. De aici, până la extinderea producției, a mai fost doar un pas. Au urmat alte modele de mese de bucătărie, măsuțe de cafea și subansamble pentru mobilierul pe care îl producea compania cu care colaborau.

 

 

BIFE-SIM 2017, scânteia care a propulsat compania spre dezvoltare

 

VASILE GIURGIU, general manager MARK OLIVER STUDIO: „În 2015 a terminat facultatea și s-a alăturat echipei și fratele meu, Adrian. De atunci am început să acordăm și mai mare atenție echipei, am recrutat oameni noi, am schimbat modul de lucru, am crescut calitatea generală a produselor livrate. Iar în momentul în care vânzările au stagnat, ba chiar au început să scadă, am realizat cât de periculos e să depindem de un singur client. Am plecat să cercetăm piața, să vizităm târguri internaționale. Voiam să creștem un brand al nostru, să vindem mobilier de lux, în Europa de Vest. A început munca în domenii cu totul noi pentru noi: vânzări, marketing, branding. Am început să creăm o linie de produse în trend și să le testăm. În iulie 2017, ne-a vizitat un prieten la fabrică, iar când a văzut noua colecție ne-a sugerat să ne înscriem la BIFE-SIM. Asta a fost scânteia de care aveam nevoie. Ne-a pus în legătură cu Asociația Producătorilor de Mobilă din România, care ne-a ajutat cu înregistrarea la târg. Și așa am început să ne facem cunoscuți în toată țara.”

 

 

Brandul MARK OLIVER a dus compania peste hotare

 

MARK OLIVER este un concept dedicat creării de mese de calitate superioară pentru medii casnice confortabile și contemporane. Designul modern și măiestria uimitoare a meșterilor companiei în producția de modele atemporale, folosind doar materiale naturale durabile, fac din acesta unul de succes.

 

ADRIAN GIURGIU, sales manager MARK OLIVER STUDIO: „Un grad ridicat de personalizare este marca distinctivă a brandului MARK OLIVER. Știm că fiecare individ este unic și are nevoi specifice. Mai mult, căutăm să vedem frumusețea în fiecare detaliu minuscul, de aceea alegem adesea lemn cu noduri vizibile care conferă caracter și unicitate fiecărei piese pe care o creăm.”

 

Participarea la expozițiile internaționale a impus brandul MARK OLIVER în rândul creatorilor de produs

 

VASILE GIURGIU, general manager MARK OLIVER STUDIO: „După succesul de la BIFE-SIM 2017, am decis să participăm la târguri internaționale: Milano, New York, Paris, Bruxelles, Koln, Singapore, Dubai. Am mers la  expozițiile organizate de Asociația Producătorilor de Mobilă din România și Ministerul Economiei prin Programul de promovare a exporturilor, dar și prin fonduri proprii. Deși succesul nu a venit imediat, am perseverat. La început, ne puneam de fiecare dată speranța în târgul următor. Au fost și târguri de la care ne-am întors foarte încrezători, dar apoi ne-am dat seama ca nu se vor concretiza comenzi. Am decis să ne străduim mai tare, să încercăm noi abordări și să ne readaptăm de câte ori este nevoie până vom reuși să ajungem unde ne-am propus. Pentru noi, un moment important a fost prima participare la expoziția internațională Salone del Mobile.Milano 2018. Când am ajuns la Milano, eram plini de încredere și de entuziasm, deși ne prezentam produsele într-un stand micuț, alături de nume mari în domeniu. Am reușit să legăm noi colaborări la fiecare participare și să le menținem în timp.”

 

 

 

Compania MARK OLIVER STUDIO numără acum 25 de oameni, cu două puncte de lucru, diferite niveluri de produse de la cele accesibile la produse premium și canale de vânzări variate. Participarea la expozițiile internaționale de profil s-a concretizat printr-o creștere însemnată a contribuției exporturilor în cifra de afaceri a firmei.

 

Gama noastră de lux este apreciată de designeri și de arhitecți. Prin colaborarea cu ei, produsele noastre au ajuns în zone importante de la New York la Saint Moritz și din Singapore până pe Coasta de Azur.

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT