Home / Focus  / Luna aprilie, bază de raportare pentru CSU

Luna aprilie, bază de raportare pentru CSU

La propunerea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Guvernul României a modificat și completat reglementările privind eliberarea Certificatelor de Situație de Urgență prin includerea lunii aprilie ca bază de raportare pentru diminuarea veniturilor sau încasărilor operatorilor economici.

 

Virgil Popescu, ministrul Economiei: „Revenim asupra metodologiei de eliberare a Certificatelor de Situaţie de Urgenţă, lărgind aria de aplicabilitate pentru a veni în sprijinul operatorilor a căror activitate a fost afectată de criza generată de răspândirea coronavirusului SARS–CoV-2. În tot acest timp, de la lansarea platformei csu.prevenire.gov.ro, am păstrat un dialog deschis cu aceştia şi le-am ascultat propunerile, pe care, iată, astăzi le includem în legislaţie. Ne dorim ca un număr cât mai mare de operatori economici aflaţi în dificultate să intre în posesia unui astfel de certificat, care să le permită reintrarea în circuitul economic şi continuarea activităţii, fiecare dintre ei reprezentând un pion în relansarea economiei româneşti.”

 

Actul normativ modifică acte normative privind unele măsuri fiscale și modificarea unor acte normative și art. 6, lit. a) din OUG 37/2020 privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori, cu modificările si completările ulterioare, introducând luna aprilie în descrierea condițiilor de solicitare a Certificatului de Situație de Urgență.

 

 

Mai multe informații pe csu.prevenire.gov.ro

 

Citește și https://www.revistamobila.ro/site-csu-este-functional/

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT