Home / Industria Mobilei  / Lectra susține creșterea în Asia cu soluții adaptate pieței

Lectra susține creșterea în Asia cu soluții adaptate pieței

Producția la cerere a fost un element central al demonstrațiilor vizând Industria 4.0 la CISMA, cel mai important târg din Asia dedicat tehnologiilor pentru producția de articole de îmbrăcăminte și industria textilă

 

 

La ediția din 2019 a expoziției China International Sewing Machinery and Accessories (CISMA – Târgul Internațional din China pentru Mașini de Cusut și Accesorii) din Shanghai, Lectra și-a prezentat cele mai avansate soluții pentru Industria 4.0 dedicate pieței asiatice (Fashion On Demand by Lectra și Furniture On Demand by Lectra), precum și noua soluție de croit VectorAutomotive iP9 pentru scaune și interioare auto.

 

Sub sloganul „Lectra 4.0: digitalizarea și conectarea lanțului valoric”, Lectra și-a reafirmat poziția de lider în rolul de consultant preferat de companiile din industriile modei, mobilei și auto care aleg calea transformării digitale. Lanțurile de aprovizionare inteligente și conectate sunt elementul central al celei de-a patra revoluții industriale. În toate domeniile în care se folosesc materiale textile, fabricile inteligente au nevoie de flexibilitate ridicată, de eficiență maximă și de procese optime de planificare pentru diverse modalități de producție, de la producția în masă până la producția la cerere. Aceste cerințe sunt vitale pentru succesul viitor al companiilor care concurează pentru o cotă pe piața asiatică.

 

În 2017, China a realizat 46% din producția de mobilier la nivel global și, în prezent, este cel mai important exportator de articole vestimentare la nivel mondial. Dat fiind că aproape 60% dintre mileniali (Generația Y) trăiesc în Asia, cererea susținută de produse personalizate livrate rapid continuă să dicteze tendința înspre personalizarea în masă. Personalizarea produselor devine, cu rapiditate, o preocupare centrală pentru decidenții din industriile modei și mobilei, la fel ca optimizarea în cazul producțiilor de serii mici.

 

Lansate pentru prima dată în Asia la CISMA 2019, soluțiile cre revoluționează complet industria de modă și cea de mobilă – Fashion On Demand by Lectra și Furniture On Demand by Lectra – automatizează întregul proces, de la procesarea comenzilor până la croirea materialelor. Adaptate cerințelor fiecărei industrii în parte, cele două produse includ platforma digitală de croi Lectra și soluția Virga® pentru croirea țesăturilor cu un singur strat. Acestea le permit utilizatorilor să-și gestioneze fluxurile de lucru fără probleme, indiferent dacă este vorba despre serii mici sau producția de comenzi personalizate. Astfel, producătorii pot trece rapid de la producția în masă la seriile mici și pot optimiza procesul de personalizare în sala de croit.

 

Având în vedere că materialul reprezintă 60-70% din costurile articolelor de îmbrăcăminte, Lectra a lansat versiuni suplimentare ale aplicațiilor sale în cloud, pentru a ajuta companiile din industria modei din Asia să ia decizii mai bine informate când vine vorba de dezvoltare și ofertele de preț. Quick Estimate generează simulări privind consumul de material în doar câteva secunde, pentru a realiza estimări exacte legate de profitabilitate pe parcursul întregului proces de dezvoltare a produsului. În timpul procesului de pregătire a ofertelor, programul software Quick Nest pentru realizarea încadrărilor face posibilă atragerea de clienți noi prin trimiterea unor oferte cu preț competitiv într-un timp mai scurt. În plus, Quick Nest aduce viteză și agilitate în activitatea de producție prin procesarea în paralel a diferitelor liste cu încadrări.

 

Târgul CISMA 2019 a reprezentat pentru Lectra și o oportunitate de a-și prezenta noua soluție VectorAutomotive iP9 pentru croirea țesăturilor. Este primul produs de pe piață care face posibilă tăierea cu zonă de tranziție zero în cazul unei game largi de materiale. Pentru furnizorii din industria auto, acest lucru înseamnă economii de material de sute de mii de dolari anual comparativ cu alte soluții, o modalitate tot mai importantă de a atinge excelența operațională.

 

Pentru ca participanții la CISMA să-i înțeleagă viziunea referitoare la operațiunile de croit în cadrul unei fabrici inteligente, Lectra și-a încântat publicul cu demonstrații care să prezinte soluțiile echipate cu cele mai moderne tehnologii pe care le oferă.

 

„În ciuda provocărilor cu care se confruntă în prezent, China rămâne economia majoră cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial”, remarcă Javier Garcia, președinte, Asia-Pacific, Lectra. „Lectra urmărește de multă vreme pulsul piețelor din Asia. Suntem pregătiți să susținem producătorii din această regiune pe măsură ce își ating obiectivele vizând Industria 4.0 în ritmul permis de tehnologie.”

 

Despre Lectra

Pentru companiile care insuflă viață în garderobele noastre, în interioarele autovehiculelor, în mobilier și multe altele, Lectra concepe tehnologii de calitate superioară care facilitează transformarea digitală a industriei lor. Oferta Lectra pune la dispoziția mărcilor, fabricanților și comercianților mijloace de la design la producție, asigurându-le respectul pieței și liniștea pe care o merită. Înființată în 1973, Lectra are în prezent 32 de filiale în întreaga lume și servește clienți din peste 100 de țări. Cu peste 1.700 de angajați, Lectra a raportat venituri de 333 de milioane USD în 2018 și este cotată pe bursa Euronext (LSS).

 

Pentru mai multe informații, accesați site-ul www.lectra.com

® Vector și Virga sunt mărci comerciale înregistrate ale companiei Lectra.

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT