Home / Industria Mobilei  / Lectra dezvoltă o sală de croi personalizată

Lectra dezvoltă o sală de croi personalizată

Mobilier tapițat: individualitate de pe bandă rulantă

 

În timp ce se descalță de pantofii personalizați de alergat, înghite restul de muesli pe care și l-a ”compus” singur, online. În tot acest timp, cu ajutorul unei aplicații pentru realitate augmentată (augmented reality app), își caută o nouă canapea care să se potrivească nu numai cu stilul lui, ci și în spațiul de exact 2,78 metri dintre perete și raft. Clientul modern nu mai este interesat de bunurile fabricate în serie. El dorește unicate, la o calitate proprie realizării artizanale, manuale, însă la un preț de producție în masă.

 

În mod special generația millenials este cea care, din ce în ce mai des, caută modalități de a-și integra propriile idei și deziderate în produse – și mai ales în ceea ce privește segmentul locuinței. „Producția în masă personalizată este viitorul. Însă complexitatea comenzilor personalizate reprezintă o imensă provocare pentru producători” spune Chris Nicolaes, CEO al experților în tehnologie ai Lectra. „Pentru a transpune în realitate această provocare sunt necesare sisteme flexibile de fabricație care ajustează automat producția fără a întrerupe procesul.” În prezent, prin „Cutting room 4.0” Lectra lansează pe piață o nouă soluție de croi pentru unicate (piese individuale) fabricate în serie .

 

Noua soluție de croire cu un singur strat este compatibilă cu Industry 4.0 și se integrează perfect în lanțul valoric. Piesa centrală este platforma software, un sistem de inteligență artificială conectat digital atât la terminalul de intrări comenzi, cât și la depozitul de materiale. Software-ul gestionează materialele, cunoaște toate proprietățile materialelor și reacționează automat la comenzile clienților reușind, astfel, să sincronizeze mai bine comenzile de fabricație și să optimizeze continuu procesul de croi. Scopul este eficientizarea producției din punct de vedere al costurilor pentru loturi mici și personalizarea standard a mobilierului tapițat. Prin digitizare și procese flexibile, sala de croi poate ține pasul cu cererea de personalizare – iar clientul modern va găsi întotdeauna mobila care i se potrivește.

 

Mai multe informații pe makeitwith.lectra.com

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT