Home / Design  / LANSARE CONCURS NAȚIONAL DE DESIGN DE MOBILIER

LANSARE CONCURS NAȚIONAL DE DESIGN DE MOBILIER

Cea de-a XVII-a ediție a Concursului Național de Design de Mobilier a fost lansată ieri la Facultatea de Arhitectură de Interior a Universității „Ion Mincu” din București. Organizatorii și sponsorii au ținut ca promovarea acestui concurs să se facă începând de la profesori și studenți către publicul interesat de viitorul designului de mobilier. Evenimentul a fost moderat de Profesor dr. arh. Beatrice – Gabriela Jöger, decanul Facultății de Arhitectură de Interior a UAUIM și președintele Comisiei de Jurizare a Concursului Național de Design de Mobilier.

 

 

Concursul este organizat de Asociația Producătorilor de Mobilă din România în parteneriat cu  ROMEXPO, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București – Facultatea de Arhitectură de Interior, Universitatea „Transilvania” Brașov – Facultatea de Ingineria Lemnului și Ordinul Arhitecților din România (OAR) – Filiala București.

 

 

Aurica Sereny, președinte Asociația Producătorilor de Mobilă din România: „Este un concurs care face ca industria mobilei să evolueze continuu. Prin organizarea acestuia încercăm să îmbinăm creația cu producția. Concurenții care nu își pot realiza produsele, mai precis nu își permit să le producă, din cauză că nu își găsesc furnizori, îi așteptăm la APMR, pentru a le face legătura cu firme producătoare de mobilă și a fi sprijiniți în realizarea produselor cu care doresc să participe în concurs.”

 

Prof. dr. arh. Marian MOICEANU, rector Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București: „Școala își propune să aibă o relație, pe lângă activitatea teoretică, o activitate practică susținută și genul ăsta de concurs eu așa îl înțeleg: o relație directă între cunoștințele acumulate de un student și practica efectivă în domeniul designului de mobilier.”

 

 

 

 

Ing. Rodica Sfâca, administrator RONEX PRODUCȚIE: „Au trecut niște ani de când se face acest concurs, iar printre premianți avem deja profesioniști, oameni de valoare, care activează în mediul universitar sau care au propriile firme de design, de arhitectură. Premianții își pun în CV această reușită. Iată cât de importantă este o astfel de participare.”

 

 

Conf. dr. ing. Alin Olărescu, Facultatea de Ingineria Lemnului, Universitatea „Transilvania” Brașov: „Este în primul rând o întâlnire a breslei creatorilor de frumos într-un domeniu foarte aproape de om, cel al mobilierului. Dar este și un bun prilej de afirmare a designerului, fie că este profesionist sau de construire a unui CV pentru cei care sunt încă studenți la facultățile de profil din țară.”

 

 

Arh. Emil Ivănescu, Președinte Ordinul Arhitecților București: „Pentru Ordinul Arhitecților din București este o premieră colaborarea cu organizatorii acestui concurs. Și ne bucurăm foarte mult să vă fim alături. Vreau să vă fac și o invitație la Anuala de Arhitectură, să participați cu lucrările din anii trecuți, să facem o expoziție a Concursului Național de Design de Mobilier.”

 

TEMA CONCURSULUI ESTE MIC MOBILIER

 

Concursul se adresează celor care au sau urmează studii de specialitate în domeniul designului și al industriei mobilei și se va desfășura în două etape:

 

► Etapa 1: CREAȚIE – termen final prezentare proiect: 17 mai 2019

 

Premiul I –  2.000 lei

Premiul II – 1.500 lei

Premiul III – 1.000 lei

Mențiuni – 500 lei

 

Premiul special Ordinul Arhitecților din România – Filiala București: 1.500 lei

 

► Etapa 2: PROTOTIP – termen final de prezentare: 11 septembrie 2019

 

Premiul I – 4.000 lei

Premiul II – 3.000 lei

Premiul III – 2.000 lei

Menţiuni – 1.000 lei

 

Două premii suplimentare în valoare de 500 lei fiecare, pentru produse realizate exclusiv cu materiale EGGER România

 

Perioada de desfășurare: 20 februarie – 15 septembrie 2019

 

Produsele vor fi expuse într-un stand special amenajat la Târgul Internațional de Mobilă,

Echipamente și Accesorii BIFE-SIM, care se desfășoară la ROMEXPO, în perioada 12 – 15 septembrie 2019.

 

Termenul final de înscriere este 29 martie 2019

Pentru detalii legate de înscriere, vă rugăm să consultați site-ul APMR www.industriamobilei.ro

 

Sponsori principali

 

EGGER ROMÂNIA (financiar si materiale pentru execuție prototipuri)

CASA RUSU

LEMET

Partener media: Revista MOBILA

 

 

 

Citeste si:  START ÎNSCRIERI CONCURSUL NAȚIONAL DE DESIGN DE MOBILIER, EDIȚIA A XVII-A

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT