Home / Industria Mobilei  / L4MS, noua Acțiune Inovatoare lansată de Comisia Europeană în cadrul Programului Orizont 2020

L4MS, noua Acțiune Inovatoare lansată de Comisia Europeană în cadrul Programului Orizont 2020

L4MS (Logistică pentru IMM-urile din Producție) este un accelerator pentru IMM-urile din producție interesate în automatizarea logisticii din propria fabrică. Scopul acestuia este impulsionarea capacității de producție și a profiturilor IMM-urilor și a firmelor europene cu capitalizare medie din producție.

 

Acțiunea:

–  Va reduce costul și timpul de pornire a activității cu de până la de 10 ori, făcând investiția în automatizarea logisticii extrem de atractiva

–  Va permite lansarea unor soluții necostisitoare flexibile și de mici dimensiuni, care nu vor solicita schimbări de infrastructură, întreruperi în producție sau expertiză proprie

–  Va reduce cu peste 50% costurile de producție

–  Va oferi o flexibilitate fără precedent în fabrică la producția de loturi mici

 

IMM-urile și firmele cu capitalizare medie sunt invitate să transmită propuneri pentru a participa la programul de accelerare. Apelurile pentru transmiterea de propuneri se vor deschide în perioada:

–  2018: 1 septembrie – 30 noiembrie

–  2019: 1 septembrie – 30 noiembrie

 

 

Două sondaje care îi privesc pe producătorii de tehnologie și IMM-urile de producție

 

Inițiativa a lansat două sondaje pentru consultarea cu IMM-urile și firmele cu capitalizare medie producătoare de bunuri din economie și, cu producătorii și furnizorii de tehnologie, pentru ca piața virtuală L4MS să reflecte cât mai fidel nevoile acestor două categorii pe care piața le va pune în contact direct. Sondajul adresat IMM-urilor caută să identifice nevoile acestora în ce privește automatizarea logisticii și se găsește (inclusiv în limba română) la adresa http://l4ms.eu/survey/index.php/245721. Acesta a fost lansat la sfârșitul anului 2017, urmând a colecta pe toată perioada proiectului opiniile profesioniștilor sau proprietarilor de întreprinderile mici și mijlocii interesați de implementarea unor soluții revoluționare de logistică în fabrica proprie.

 

Cel de-al doilea sondaj se referă direct la portalul on-line L4MS (L4 MS Marketplace) în care producătorii de bunuri din industrie pot găsi furnizori și experți care să-i ajute să își îmbunătățească și să își automatizeze logistica.  L4MS Marketplace va merge dincolo de a fi doar un „spațiu de întâlnire” și își propune să fie o platformă bogată în conținut și caracteristici pentru facilitarea colaborării intersectoriale și a planificării, conștientizării, formării profesionale și îmbunătățirii proceselor software. În general, va oferi toate serviciile care îi vor ajuta pe producători, ca utilizatori finali ai acestor servicii, să găsească cele mai bune soluții logistice, eficiente din punct de vedere al costurilor, dar și pe furnizori pentru a-și prezenta realizările, pentru a ajunge la mai mulți clienți și chiar pentru a-și extinde ofertele.

 

Puteți contribui la dezvoltarea pieței L4MS, completând chestionarul http://l4ms.eu/survey/index.php/784619, care are doar 11 întrebări. Făcând acest lucru, DUMNEAVOASTRĂ veți decide care sunt cele mai importante caracteristici și servicii care vor face ca această piață virtuală  să vă fie cu adevărat utilă și să aibă succes.

 

Acțiunea de inovare H2020 – Acest proiect a primit finanțare din partea Uniunii Europene prin Programul de cercetare și inovare Orizont 2020 în temeiul acordului de finanțare nr. 767642.

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT