Home / Industria Mobilei  / Kronospan produce energie sigură și verde

Kronospan produce energie sigură și verde

KRONOSPAN face demersurile necesare pentru a proteja generațiile viitoare și pentru a evidenția importanța utilizării energiei verzi. Folosește energia solară, eoliană și centralele termice și electrice de cogenerare pentru a produce energie verde.

 

”În ultimii 10 ani, ne-am angajat să minimizăm consumul de gaze naturale ca sursă de energie electrică și termică, motiv pentru care utilizăm biomasa în procesele tehnologice. Acestea generează căldură, care, la rândul său, are un uriaș potențial energetic. Datorită centralelor de cogenerare care produc energie termică și electrică, reușim să acoperim necesarul de căldură, dar și mai important de atât, producem energie electrică verde. Un exemplu de urmat este fabrica noastră din Sanem, Luxemburg, unde nu doar că se realizează produse de calitate complet reciclabile, dar se poate furniza energie.

 

De asemenea, producem energie regenerabilă în două ferme eoliene din Scoția și Germania și continuăm constant să îmbunătățim procesul de producție. Un pas important în această direcție a fost instalarea sistemelor fotovoltaice în Italia (Ponterosso), Luxemburg (Sanem), Germania (Paderborn) și Spania (Burgos, Salas de Los Infantes).

 

Sustenabilitatea și circularitatea se află la baza inovațiilor în ceea ce privește dezvoltarea fabricilor noastre, dar și motorul care ne motivează să investim în protejarea și utilizarea eficientă a resurselor naturale.”

 

Anul trecut, centralele folosite pentru cogenerarea energiei termice și electrice din Sanem, Luxemburg au produs energie verde în valoare de peste 216 GWh, suficientă pentru a întreține 60.000 de locuințe.

 

 

Detalii pe https://ro.kronospan-express.com/ro 

 

Mai multe articole despre KRONOSPAN, AICI

 

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT