Home / Decoratiuni  / Kronospan Design Center, spațiul în care designul hrănește creativitatea

Kronospan Design Center, spațiul în care designul hrănește creativitatea

Kronospan a deschis, în septembrie, la București, primul showroom din România dedicat produselor proprii, Kronospan Design Center. 800 de metri pătrați în care și-au găsit locul colecțiile de decoruri pentru PAL și MDF melaminat, OSB, parchet, plăci pentru fațade, dar și mobilier care le pune în valoare în spiritul Kronospan – prin design eficient și responsabil. La o lună de la inaugurare, am revenit la showroom pentru un interviu exclusiv, prin intermediul căruia vrem să vă prezentăm un loc dedicat, mereu deschis și conectat cu realitatea, să vă introducem în spațiul în care designul hrănește creativitatea.

 

Dr. arh. Biborka Bartha, Brand Ambassador Kronospan: „Vrem ca acest spațiu să fie unul de inspirație și pentru profesioniști, dar și pentru clienții finali. Până la urmă rolul nostru este să educăm și să perpetuăm frumosul. La etajul showroom-ului este zona de inspirație, instagramabilă, zona de networking, iar la parter se află expunerea exhaustivă a decorurilor, sunt unelte de lucru, zone de mix and match cu mostre expuse pe care le poți lua și le poți combina.”

 

 

În Kronospan Design Center sunt prezentate toate gamele de produse și decoruri din portofoliul companiei. Produsele Kronospan sunt folosite peste tot, de la mobilier și parchet până la case cu structură din lemn, fațade de clădiri și în construcții.

 

 

„Marele avantaj pe care îl oferă showroom-ul este că pe lângă faptul că vezi mobilierul, vezi și care sunt posibilitățile în care poți combina produsele. Avem mostre de PAL, MDF, plăci compacte, HPL-uri. Colecția de PAL însumează peste 250 de nuanțe și toate se pot mixa. Sub-categoriile includ decoruri de uni (tentă de culoare), decoruri de lemn, mai grizonate, desaturate, unele un pic mai puternice, cu tentă aurie, stejar variantă clasică sau modernă, decoruri de piatră, de beton, absolut tot ce se poate. Avem plăci speciale, respectiv cu focus pe componenta tactilă și tratamentul de suprafață. Aici putem aminti câteva exemple precum MDF-ul cu folie de aluminiu sau cel cu textură lisă în variantă mată sau lucioasă. Orice este posibil! În România, cele mai cerute produse sunt plăcile de PAL melaminat, pentru acest tip de produs suntem recunoscuți atât aici, cât și pe piața globală, unde avem o istorie de peste 120 de ani. Ne-am diversificat foarte mult produsele în ultimii 10 ani. Ne-am focusat pe noutăți din dorința de a ne adapta cerințelor, dar și tendințelor contemporane. Astfel, paletarul de plăci melaminate a fost completat de noi produse cu o expresivitate vizuală și un design versatil. Dar, în egală măsură, ne-am implicat în dezvoltarea produselor și pe alte segmente și aici mă refer la plăcile HPL. Foarte mulți dintre cei care lucrează în domeniu consideră că HPL-ul este varianta de blat de bucătărie a viitorului”, ne-a explicat ambasadorul Kronospan.

 

 

High Pressure Laminate – HPL este un material perfect pentru suprafețe care necesită o durabilitate și o rezistență deosebită la impact. Fabricat prin presarea unor straturi multiple de hârtie acoperite cu un strat decorativ impregnat cu rășină, materialul este rezistent la uzură, durabil și igienic. HPL standard este adecvat pentru acoperirea suprafețelor verticale (uși și lambriuri), precum și a suprafețelor orizontale (tejghele pentru spații rezidențiale și comerciale). Gama HPL este armonizată cu plăcile melaminate și produsele lucioase și poate fi lipită pe diferite substraturi pe bază de lemn, oferind numeroase opțiuni de design și de utilizare pentru o gamă variată de interioare.

 

Brandurile Kronodesign, Kronobuild, Kronoart și Krono Original se întâlnesc sub umbrela Kronospan Design Center

 

„Mulți dintre cei care au intrat în showroom și-au dat seama că avem produse la care nici nu s-ar fi gândit până acum. Și sunt și puse în operă, nu sunt doar mostre. Ei pot să vadă o bucătărie, cum să faci un perete, cum să plachezi o baie, cum să faci uși din produsele noastre sau mobilier de baie ori de birou. Invităm pe toată lumea să se bucure, să se inspire, dar să și vină cu idei. Vrem să dezvoltăm continuu noi produse care răspund nevoilor clienților, designerilor. Ne dorim să fie și un loc de conectare a diferiților actori din industrie. Dar vrem să facem și educație pentru tinerii care vin în industria noastră și care vor să învețe, vor să fie puși în contact cu produsele, să înțeleagă cum e un material și cum poate fi pus în operă”, ne-a explicat Oana Bodea, CEO-ul Kronospan România.

 

 

Reprezentanții companiei invită producătorii de mobilă și decorațiuni, dar și distribuitori, arhitecți, designeri ori public iubitor de frumos să viziteze showroom-ul Kronospan Design Center din Bulevardul Unirii nr. 45. Acesta este deschis de luni până duminică.

 

 

kronospan.com/ro_RO

 

Citește și Designul are casă nouă la București. S-a deschis Kronospan Design Center!

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT