Home / Focus  / Jumatate de secol de învatamant tehnic in Campina

Jumatate de secol de învatamant tehnic in Campina

Colegiul Tehnic Forestier din municipiul Câmpina a sărbătorit, anul trecut, semicentenarul. Pentru această instituție de învățământ, momentul înființării a fost în anul 1971, când Liceul Teoretic nr. 2 „Ilie Pintilie”  a devenit Liceul de Industrializare a Lemnului nr. 4 care, după 1990, și-a schimbat denumirea în Forestier, fiind mai întâi Grup școlar, apoi devenind Colegiu tehnic.

 

Instituția dispune de 15 săli de clasă, 2 laboratoare de informatică, unul de chimie, un cabinet multimedia, 1 sală de sport, o bibliotecă cu 12.300 de volume de specialitate, 4 ateliere pentru instruire practică, un nou atelier școală și alte 2 săli transformate în mini-ateliere.

 

În semn de prețuire și de respect, dar și pentru a încuraja copiii să se specializeze în industria mobilei și a lemnului, atât de generoasă și primitoare, prezentăm Oferta Colegiului Tehnic Forestier Câmpina.

 

Pentru învățământul liceal, în anul școlar 2022-2023, sunt pregătite 148 de locuri, în 6 clase, pe mai multe specializări.

 

2 clase sunt dedicate specializării de Tehnician în activități economice, o clasă va forma elevii în disciplina Tehnician în silvicultură și exploatări forestiere și o clasă va pregăti tinerii în specializarea Tehnician designer mobilă și amenajări interioare. Alte 2 clase sunt pe profil real și pregătesc tinerii în specializarea Științe ale naturii.

 

De asemenea, va exista o clasă de 24 de locuri, pentru învățământ profesional cu durata de 3 ani, cu specializarea Fabricarea produselor din lemn, calificarea Tâmplar universal, pentru care pot opta  elevii înscriși în clasa a VIII-a şi absolvenții claselor a VIII-a din seriile anterioare.

 

Elevii admiși beneficiază de bursă profesională, conform HG nr.951 / 2018 (200 lei lunar), cu modificările și completările ulterioare, inclusiv de susținere financiară, stimulente de sprijin oferite de agenți economici. Învățământul profesional se finalizează cu examen de certificare a calificării profesionale, nivel 3 european. Absolvenții învățământului profesional cu durata de 3 ani care au promovat examenul de certificare a calificării profesionale pot continua studiile în clasa a XI-a de liceu, în condițiile legii, sau se pot angaja pe piața forței de muncă.

 

 

Mai multe informații găsiți pe facebook.com/ColegiulTehnicForestierCampina și  cthforestier.ro

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT