Home / Design  / Joachim Froment creează mobilier imprimat 3D din deșeuri de plastic reciclate

Joachim Froment creează mobilier imprimat 3D din deșeuri de plastic reciclate

Designerul și artistul belgian Joachim Froment folosește deșeuri de plastic pentru cea mai recentă colecție de mobilier durabil. STRAT este realizat din plastic local reciclat, imprimat 3D. Întreaga colecție include scaune, taburete, mese și alte piese de mobilier. Imprimanta 3D dezvoltată de COLOSUS este portabilă și poate fi transportată cu ușurință în zonele care produc deșeuri de plastic.

 

 

Froment a proiectat obiectele la scară completă pentru a fi tipărite de o imprimantă 3D specifică în mai puțin de două ore. Reutilizând granulele din plastic din zonele reciclate din Belgia, proiectantul își propune să creeze produse destinate vânzării pe piața locală și să ofere un serviciu pentru reciclarea produselor în scopul de a oferi mobilier care funcționează integral în cadrul unei economii circulare.

 

Proiectarea și tehnologia ar putea concura cu procesele industriale curente, oferind o  nouă formă de industrializare și o altă modalitate de a crea obiecte durabile. Scaunul și celelalte produse ale colecției au fost concepute pentru a fi tipărite 3D într-un interval de timp redus, cu material minim.

Forma cu buclă închisă a acestui scaun adaugă rezistență mecanică structurii, dar urmează, de asemenea, un proces continuu, pentru a tipări fără întrerupere. Acest proces economisește timp și energie. Curbele organice și moi ale scaunului evocă lejeritate pentru a manifesta importanța acordată materialelor sale. Șirurile curbate îmbunătățesc proprietățile mecanice și sunt esențiale pentru a consolida structura scaunului.

 

Sursa: designboom.com

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT