Home / Industria Mobilei  / Interes tot mai mare pentru atestatul de producător de mobilă

Interes tot mai mare pentru atestatul de producător de mobilă

Comisia de atestare, întrunită la data de 15 februarie 2022, a analizat 7 dosare.

 

Companiile membre ale Asociației Producătorilor de Mobilă din România – APMR, respectiv OLTEAN PRODLEMN din Jabenița (Mureș), NORDARIN PROD COM din Pîngărați (Neamț) și VASCONY PROD din Ulmi (Dâmbovița) au fost reatestate ca producător de mobilă, iar SIMEX FURNITURE din Nușfalău (Sălaj) a primit primul certificat de acest fel. La fel și firmele FAGMORES IMPEX din Bistrița (Bistrița-Năsăud) și UNILEMN D&G din Culciu Mare (Satu Mare) au fost atestate, în premieră, ca producător de mobilă, iar compania RELVAM FOREST din Vadu Negrilesei (Suceava) a fost reatestată. Facem precizarea că 3 dintre cele 7 companii atestate în această ședință, respectiv FAGMORES IMPEX, UNILEMN D&G și RELVAM FOREST nu sunt membre ale APMR.

 

 

În ultimii 4 ani și 4 luni, de când a luat ființă Comisia de atestare formată din specialiști ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, reprezentanți din industrie și din APMR, au fost acordate 192 de certificate care atestă calitatea de producător de mobilă. 116 dintre acestea au termenul de valabilitate expirat, iar 76 de certificate sunt la termen. Dintre cele 76 la termen, 24 de producători de mobilă sunt la prima atestare, iar 52 de firme au fost reatestate.

 

 

Vă reamintim că persoanele juridice care obțin Certificatul de atestare au dreptul să participe la licitațiile de masă lemnoasă fasonată provenită din fondul forestier proprietate publică a statului în condițiile art.60 alin.(5) lit. g. din Legea 46/2008-Codul Silvic și beneficiază de dreptul de preempțiune la achiziție în conformitate cu Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică.

 

Dosarele pentru atestare se trimit la sediul Asociației Producătorilor de Mobilă din România – APMR și se analizează lunar sau ori de câte ori este nevoie, la propunerea președintelui Comisiei de atestare a producătorilor de mobilă.

 

Pentru ca procesul să se poată desfășura în cele mai bune condiții, dosarele de atestare sau de reatestare trebuie să conțină toată documentația necesară!  Facem precizarea că este utilă contactarea unui membru APMR, care face parte din Secretariatul Comisiei de atestare, înainte de trimiterea documentelor pentru verificarea acestora în prealabil.

 

Lista actualizată a societăților atestate ca producător de mobilă ➡️ https://s9.ro/1d50

CONTACT

Gheorghe Chișe

0729166227

gh.chise@industriamobilei.ro

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT