Home / Arhitectura  / Inteligența artificială: Cele mai bune 5 instrumente AI pentru design de interior

Inteligența artificială: Cele mai bune 5 instrumente AI pentru design de interior

Dezvoltarea inteligenței artificiale (AI) a transformat numeroase industrii, iar designul interior nu face excepție. Instrumentele AI pentru design de interior remodelează modul în care vizualizăm, planificăm și executăm ideile de design, făcând procesul mai eficient, personalizat și accesibil. Aceste instrumente valorifică puterea AI de a analiza modele, de a înțelege preferințele și de a genera soluții de proiectare care au fost odată posibile doar cu ajutor profesional.

 

 

Instrumentele de design de interior AI sunt aplicații software care utilizează inteligența artificială pentru a ajuta la sarcinile de proiectare. Aceste instrumente pot varia de la generatoare de design alimentate de AI care creează aspecte ale camerei pe baza preferințelor utilizatorului, până la software sofisticat care poate plasa practic mobilierul într-o cameră, folosind realitatea augmentată. Caracteristicile cheie ale acestor instrumente includ adesea vizualizarea 2D și 3D, plasarea mobilierului, selecția culorilor și a materialelor și chiar recomandări personalizate de proiectare. Prin automatizarea multor aspecte consumatoare de timp ale designului de interior, aceste instrumente permit utilizatorilor să se concentreze asupra procesului creativ și să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la spațiul lor.

 

REimagineHome

 

REimagineHome oferă o platformă rapidă și intuitivă bazată pe AI, concepută pentru punerea în scenă virtuală, remodelare, peisagistică și design de interior, care se adresează în mod special agenților imobiliari, comercianților, fotografilor, dezvoltatorilor și designerilor de interior. Acest instrument transformă listările cu etapizare virtuală instantanee, permițând utilizatorilor să înfrumusețeze spațiile și să prezinte proprietăți în mai multe stiluri de design rapid, ușor și rentabil. Introduce renovări arhitecturale instantanee, permițând explorarea de noi materiale, culori și modele pentru a reîmprospăta fiecare cameră fără efort fizic. Utilizatorii pot vizualiza modificările pereților, tavanelor și pardoselilor în timp real, pot alege materiale noi și pot vedea instantaneu transformarea. Platforma oferă, de asemenea, instrumente de decluttering spațial și de îmbunătățire exterioară, inclusiv îmbunătățiri virtuale ale gazonului și apei din piscină și înlocuirea cerului. Remodelarea bucătăriei și a băii poate fi vizualizată virtual, schimbând dulapurile, blaturile, backsplash-urile și plăcile de perete. În plus, AI Interior Designer de la REimagineHome generează idei de design fotorealiste, oferind o suită cuprinzătoare pentru transformarea proprietății și conceptualizarea designului.

 

 

Homestyler

Homestyler este o platformă robustă, ușor de utilizat, care permite utilizatorilor să creeze proiecte de design de interior 2D și 3D. Oferă o vastă bibliotecă de mobilier și elemente de decor de la mărci reale, facilitând utilizatorilor să proiecteze folosind produse reale. Funcția de vizualizare 3D a instrumentului permite utilizatorilor să-și vizualizeze proiectele din diferite unghiuri, oferind o perspectivă realistă a spațiului. Homestyler nu este doar un instrument de design; este o platformă care reunește o comunitate de pasionați de design. Utilizatorii își pot împărtăși desenele cu ceilalți, pot primi feedback și pot găsi inspirație din partea comunității. Acest aspect colaborativ al Homestyler îl face un instrument excelent atât pentru designerii profesioniști, cât și pentru pasionații de design care doresc să învețe.

 

 

Foyr Neo

Foyr Neo este un instrument cuprinzător care permite utilizatorilor să creeze planuri de nivel 3D și modele interioare online. Este conceput pentru a ajuta designerii de interior să-și finalizeze proiectele mai rapid și mai eficient. Cu Foyr Neo, utilizatorii pot trece de la un plan de nivel la o randare finalizată în mai puțin de câteva ore, făcându-l un instrument excelent pentru proiecte sensibile ca timp. Foyr Neo include peste 60.000 de modele 3D gata de utilizare, inclusiv mobilier și accesorii, permițând utilizatorilor să proiecteze cu o gamă largă de articole. Interfața intuitivă nu necesită instruire prealabilă de modelare CAD sau 3D, ceea ce o face accesibilă tuturor utilizatorilor. Indiferent dacă sunteți un designer profesionist sau un pasionat de design, Foyr Neo vă poate ajuta să vă eficientizați procesul de proiectare și să vă aduceți viziunea la viață.

 

 

DecorMatters

DecorMatters este o aplicație de design interior bazată pe AI, care se remarcă prin interfața sa ușor de utilizat și biblioteca extinsă de mobilier și elemente de decor de la mărci de top. Această aplicație este mai mult decât un instrument de proiectare; este o platformă care reunește o întreagă comunitate de pasionați de design. Tehnologia AI și AR încorporată în DecorMatters permite vizualizarea desenelor în spațiul real. Această caracteristică este utilă în special atunci când doriți să vedeți cum ar arăta o anumită piesă de mobilier sau element de decor în camera voastră înainte de a efectua o achiziție. Aplicația găzduiește, de asemenea, concursuri de design pentru implicarea și inspirația comunității, oferind o modalitate distractivă și interactivă de a explora diferite stiluri și idei de design.

 

 

Midjourney

Midjourney este un generator de imagini AI cu renume în domeniul AI și al designului. Instrumentul, care poate fi folosit pentru a genera concepte de design, este recomandat atât designerilor profesioniști, cât și celor pasionați de design. Acesta oferă utilizatorilor un punct de plecare pentru proiectele lor de design de interior, permițându-le să exploreze noi posibilități de design și să împingă cât mai departe limitele viziunii lor creative. Capacitatea instrumentului de a genera modele unice și creative îl diferențiază de alte instrumente de proiectare de pe piață. Nu este vorba doar despre furnizarea unui design; este vorba despre stimularea creativității și inspirarea utilizatorilor să gândească liber și creativ. În plus, angajamentul Midjourney de a extinde puterile imaginative ale speciei umane înseamnă că instrumentul evoluează continuu. Acest angajament asigură faptul că utilizatorilor li se prezintă întotdeauna posibilități de design noi și interesante, menținând procesul de proiectare proaspăt și captivant.

 

 

Puterea AI în designul interior

După cum am văzut, AI revoluționează domeniul designului interior. Aceste 5 instrumente AI de top pentru design de interior oferă o serie de caracteristici care pot ajuta atât profesioniștii, cât și amatorii să creeze spații uimitoare și personalizate. Indiferent dacă doriți să vizualizați un nou concept de design, să generați idei de design unice sau să colaborați cu alții la un proiect de design, aceste instrumente vă sunt utile. Cu AI la îndemână, posibilitățile pentru proiectele voastre de design de interior sunt practic nelimitate.

 

Sursa: unite.ai

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT