Home / Design  / Inovații de la REHAU

Inovații de la REHAU

Mobilă pentru bucătărie și baie fără compromisuri – sticlă rezistentă la zgârieturi și suprafețe mate fără amprente

 

Bucătăria și baia primesc o atenție sporită în procesul de amenajare a unei locuințe. Gospodinele își doresc ca bucătăria să le satisfacă preferințele în materie de design și să respecte toate standardele în ceea ce privește funcționalitatea. De asemenea, baia este gândită ca o oază de relaxare, iar designul și funcționalitatea nu trebuie să se elimine reciproc.

 

De multe ori, ne ferim să alegem materiale „pretențioase” pentru mobila din baie și bucătărie sau pentru panoul decorativ de deasupra blatului de lucru. Suntem „îndemnați” de miturile care circulă în lumea decorațiunilor interioare să nu alegem suprafețe din sticlă sau lucioase, pentru că se vor zgâria ușor, sau suprafețe mate și/sau închise la culoare, din cauza faptului că amprentele vor fi foarte vizibile. Totuși, inovațiile recente din sfera soluțiilor pentru mobilă și decorațiuni interioare îi ajută și pe cei mai pretențioși dintre noi să demonteze aceste mituri prin alegerile curajoase pe care le fac în amenajarea bucătăriei și a băii.

 

 

Mobilă fără compromisuri – suprafețe din sticlă

 

În ultimii ani, trendurile în materie de mobilier pentru baie și bucătărie s-au schimbat constant, iar designul deosebit și durabilitatea au devenit caracteristicile care fac diferența în alegerea materialelor folosite în fabricarea acestora. Materialele trebuie să ofere flexibilitate maximă în configurarea băilor și bucătăriilor.

 

REHAU a anticipat întotdeauna trendurile și a inovat constant pentru a oferi soluțiile potrivite pentru orice stil și necesitate, care să se bucure de o durată de viață îndelungată și să răspundă tuturor exigențelor în ceea ce privește funcționalitatea desăvârșită a spațiului.

 

Suprafața RAUVISIO crystal de la REHAU sau sticla polimerică oferă flexibilitate maximă în configurarea băii și se potrivește excelent aplicațiilor din bucătărie, totul pentru confortul și starea de bine a utilizatorului.

 

RAUVISIO crystal   convinge datorită aspectului de sticlă de înaltă calitate al acestei sticle polimerice și care compensează integral dezavantajele sticlei adevărate. RAUVISIO crystal demontează mitul potrivit căruia suprafețele din sticlă nu au ce să caute în bucătărie sau baie, fiind un material rezistent la zgârieturi, în cazul utilizării zilnice. Astfel, suprafața rămâne la fel de frumoasă ca în prima zi, chiar și după mai mulți ani.

 

 

Avantajele RAUVISIO crystal:

 

 • Aspect deosebit – datorită efectului de profunzime, fronturile RAUVISIO crystal reprezintă atracția principală din încăpere;
 • Rezistență la zgârieturi chiar și după ani buni de utilizare zilnică;
 • Igienă desăvârșită – fronturile RAUVISIO crystal nu prezintă porozități, astfel că germenii nu au nicio șansă;
 • Ușor de curățat – fronturile RAUVISIO crystal au un strat de lac protector și de aceea nu rămân amprente pe suprafață. Murdăria poate fi îndepărtată ușor folosind apă și o lavetă din microfibre;
 • Rezistență la șocuri – RAUVISIO crystal este de 10 ori mai rezistentă la spargere decât sticla adevărată. Totuși, dacă se sparge, suprafața nu produce cioburi;
 • Posibilitate de scriere – pe suprafața RAUVISIO crystal se poate scrie cu markere pentru panouri albe;
 • Stabilitate dimensională extrem de ridicată – datorită construcției simetrice, fronturile RAUVISIO crystal asigură o stabilitate durabilă și rezistență la deformare, chiar și după numeroși ani de utilizare.

 

Mobilă fără compromisuri – suprafețe mate

 

Vorbeam și despre faptul că oamenii evită alegerea suprafețelor mate pentru mobilierul din locuințele lor. Teama că aceste suprafețe se pot zgâria sau pot căpăta un aspect nedorit din cauza amprentelor îi dă înapoi pe mulți dintre cei care își doresc să folosească suprafețe mate pentru un design deosebit al spațiilor de locuit.

 

Pentru ei, REHAU a creat colecția Noble matt. Aceasta oferă o combinație optimă de design care le permite producătorilor de mobilă să creeze mobilier monolitic mat, ca dintr-o bucată. Suprafața, cantul și spațiul de depozitare sunt perfect coordonate și conving cu o senzație tactilă, catifelată și în același timp rezistentă la amprente, capabile să satisfacă orice preferințe în materie de mobilier.

 

 

Colecția Noble matt de la REHAU a primit prestigiosul premiu Red Dot 2021 pentru design. Performanța în proiectare este răsplătită de un juriu format din experți cu competențe în proiectare, design, comunicare și concepte.

 

Avantajele Noble matt:

 

 • Mobilier holistic – fără întreruperi de culoare și material;
 • Calitate înaltă – constant și dintr-o singură sursă;
 • Pentru orice locație de aplicare, cu utilizare pe orizontală și pe verticală;
 • Mat în orice moment al zilei – datorită reflexiei luminoase reduse în mod constant;
 • Rezistent la amprente;
 • Rezistență ridicată la impact și zgârieturi.

 

Mobilă fără compromisuri – suprafețe lucioase

 

Asemenea sticlei, suprafețele lucioase, lăcuite, sunt adesea evitate în amenajările interioare, pentru că vin la pachet cu teama de deteriorare rapidă din cauza expunerii la razele soarelui sau riscului ridicat de zgâriere.

 

REHAU a creat laminatul acrilic RAUVISIO brilliant, care subliniază tendințele actuale în designul mobilierului și în designul interior. RAUVISIO brilliant înlocuiește elemente de lac de înaltă calitate în proiectarea suprafeței și permite un design remarcabil pentru acoperirea fronturilor verticale de mobilier.

 

Materialul de suprafață al RAUVISIO brilliant vine cu avantaje care fac diferența:

 

 • stratul acrilic este rezistent la radiații UV – dovedit pentru utilizare în interior timp de cel puțin 20 de ani;
 • suprafața versatilă prezintă o calitate excelentă a culorii și strălucire și poate fi personalizată cu toate instrumentele obișnuite de prelucrare a lemnului;
 • libertatea creativă suplimentară rezultă din simpla îndoire și pliere a materialului, care poate fi adus în aproape orice formă;
 • Costuri de producție cu până la 60% mai mici în comparație cu componentele vopsite.

 

 

Totodată, RAUVISIO brilliant SR este varianta REHAU de suprafață acrilică cu un strat deosebit de dur și rezistent, care este disponibil nu doar în variantă strălucitoare, ci și mată, iar lacul face suprafața extrem de rezistentă la zgârieturi și substanțe chimice.

 

Avantaje suplimentare pentru RAUVISIO brilliant SR:

 

 • curățare ușoară;
 • soft-Touch și anti-amprente pe suprafețe mate;
 • inscripționabil cu marker alb.

 

Varietate de decoruri și sustenabilitate înainte de toate

 

Produsele REHAU RAUVISIO îndeplinesc lanțul de aprovizionare forestier durabil în conformitate cu PEFC (Programul pentru Aprobarea Certificării Forestiere) – de la operațiuni forestiere până la livrarea către clienții noștri a panourilor și componentelor presate cu materiale pe bază de lemn.

 

Totodată, REHAU pune la dispoziția producătorilor și clienților finali o gamă largă de decoruri și variante de culori.

 

În cei peste 70 de ani de prezență la nivel mondial, REHAU a reușit să inoveze constant în procesul de producție a suprafețelor cu funcționalități multiple și să le ofere producătorilor și clienților finali o gamă largă de produse, capabile să satisfacă toate exigențele în materie de calitate, funcționalitate și durabilitate a materialelor. Totodată, REHAU a reușit să creeze suprafețe care să le ofere tuturor șansa de a avea bucătăria sau baia visurilor lor, cu suprafețe lucioase, mate sau din sticlă rezistente la zgârieturi și amprente.

 

Grupul REHAU este specialist în soluții bazate pe polimeri. Companie independentă, cu capital privat, are aproximativ 20.000 de angajați în peste 170 de locații din întreaga lume. Compania are 12.000 de angajați în toată Europa, dintre care 8.000 în Germania. De mai bine de 70 de ani, REHAU lucrează pentru a face produsele din polimeri mai ușoare, mai confortabile, mai sigure și mai eficiente. Compania produce soluții pentru construcții, automobile, mobilă și industrie și furnizează produsele sale inovatoare în întreaga lume.

 

REHAU are o istorie de 25 de ani în România și are în acest moment 86 de angajați la nivel național.

 

 

 

Review overview
1 COMMENT

POST A COMMENT