Home / Industria Mobilei  / Inovația, pilonul progresului la Nord Arin

Inovația, pilonul progresului la Nord Arin

La Nord Arin, înclinația nativă pentru transformarea lemnului în piese de mobilier cu poveste, care înnobilează casele clienților prin design minimalist, a fost dintotdeauna susținută de inovație. Cultivarea continuă a spiritului inovativ în familia fondatoare a brandului și ulterior în familia extinsă Nord Arin, la nivelul departamentelor de producție și de management, reprezintă pilonul progresului companiei.

 

”Fără adoptarea continuă de idei și tehnologii noi și fără inovație, creșterea ar fi imposibilă”, spune Viorel Crețu, CEO Nord Arin. „Încercăm ca prin tot ceea ce facem să aducem un element de noutate atât la nivel de estetică și design, cât și în ceea ce privește procesele de fabricație a mobilierului din lemn, în România și nu numai. Și cum totul pornește de la mindset, investim permanent în pregătirea colegilor din echipă, prin workshop-uri de leadership și sesiuni săptămânale de team coaching.”

 

 

Mobilierul Nord Arin este rezultatul îmbinării dintre tehnici artizanale, moștenite și perfecționate de-a lungul deceniilor, și procedee inovatoare de creație, testare și fabricație precum imprimare 3D sau realitate augmentată. Concomitent, compania investește în tehnologii high-end și digitalizare, colaborează cu mediul universitar și cu specialiști din diferite domenii și testează realizarea componentelor de mobilier pe imprimante 3D de mari dimensiuni, pentru a extinde aria de competențe și posibilitățile creative și tehnice ale fabricii.

 

 

Nu în ultimul rând, reprezentanții companiei participă anual la târguri de design și vizitează cele mai importante evenimente dedicate tehnologiei pentru industria mobilei. În luna octombrie a acestui an, echipa Nord Arin a vizitat târgurile internaționale Xylexpo (Milano) și SICAM (Pordenone), în căutarea de noi soluții inovatoare ce pot fi integrate în activitatea companiei – fie că vorbim de echipamente industriale, accesorii, feronerii sau materiale alternative, sustenabile, ce pot fi încorporate cu succes în mobilierul premium din lemn.

 

 

”Designul minimalist Nord Arin este conceput astfel încât obiectele să creeze magie și să transpună privitorul într-o poveste”, completează Voicu-Ștefan Crețu, designer Nord Arin. „Clientul nu trebuie să observe detalii tehnice sau să simtă vreo abatere de la discursul estetic pe care ne dorim să-l iterăm prin fiecare produs sau colecție, chiar dacă în spatele acestora stă un proces elaborat. Nu de puține ori, între momentul primelor schițe ale unui produs și momentul aplicării ultimului strat de finisaj pe produsul finit, se întâmplă să treacă de la 6 luni până la 3 ani; iar asta se întâmplă pentru că țintim mereu mai sus și nu alegem calea ușoară, ci căutăm excelența, prin găsirea răspunsului la întrebarea: cum putem obține mai mult cu mai puțin?”, explică Voicu.

 

 

În ultimii ani, Nord Arin a investit nu doar în design și în tehnologie, ci și-a dezvoltat și politica de sustenabilitate. Utilizarea de materiale eco-friendly, valorificarea energiei verzi, campaniile de plantare de puieți și integrarea în mobilier a lemnului rezultat ca deșeu în urma proceselor primare de producție, prin upcycling, sunt principalele direcții de sustenabilitate ale companiei.

 

 

„Fiecare piesă de mobilier trebuie să respecte principiile de design Nord Arin”, spune Mihai Spînu, Director Tehnic în cadrul Nord Arin. „Apoi, eu și colegii mei din producție suntem responsabili să identificăm soluția optimă din punct de vedere constructiv și ergonomic, astfel încât produsul să fie 100% funcțional, stabil, ergonomic, durabil, iar procesul de fabricație să consume cât mai puține resurse. Inovația ne ghidează de la momentul zero al unui produs până la testele finale dinaintea lansării produsului pe piață.”

 

Pentru a fi la curent cu noutățile companiei nemțene, accesează www.nordarin.com sau urmărește Nord Arin pe rețelele sociale!

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT