Home / Focus  / Încă o premieră la TECHTEX: LANSAREA PRIMEI LINII DE PRODUCȚIE A MATERIALULUI FILTRANT DIN ROMÂNIA

Încă o premieră la TECHTEX: LANSAREA PRIMEI LINII DE PRODUCȚIE A MATERIALULUI FILTRANT DIN ROMÂNIA

TECHTEX  a pus în funcțiune prima linie de producție a materialului filtrant din România. Noua linie tehnologică poate produce deja până la 50 de tone de material filtrant/lună, urmând a-și extinde capacitatea lunară la 150 de tone, odată cu dezvoltarea noii fabrici de lângă Baia Mare. Astfel, TECHTEX are posibilitatea de a asigura material filtrant și pentru alți producători români, securizând producția internă de măști chirurgicale, FFP2 și FFP3 sigure, disponibile, la prețuri accesibile.

 

Materialul filtrant este componenta principală în producția măștilor chirurgicale, FFP2 și FFP3, dar și pentru filtrele industriale (de aer, apă, gaz).

 

❗️  Masca chirurgicală produsă de TECHTEX nu conține substanțe interzise, cum ar fi carbonatul de calciu! Asigură o eficiență de filtrare bacteriană de 98%, dar are și rezistență la stropire, avantaj important în ceea ce privește prevenirea infectării cu COVID-19. Datorită acestor atu-uri, în urma testelor efectuate de specialiștii Centrului de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie, din cadrul Ministerului Apărării Naționale, masca chirurgicală produsă de TECHTEX a fost clasificată tip IIR. Potrivit clasificării internaționale este cea mai performantă mască chirurgicală.

 

„Suntem în continuă dezvoltare, iar acum putem spune că TECHTEX este în măsură nu doar să producă materiale textile și dispozitive medicale, ci și să controleze calitatea produselor. În acest sens am achiziționat echipamente de laborator pentru a testa gradul de filtrare și diferența de presiune în timpul producției, astfel încât la momentul la care textilele medicale și echipamentele de protecție produse de noi sunt trimise către instituțiile acreditate pentru avizare, acestea să corespundă tuturor cerințelor naționale și internaționale.” (IOAN FILIP, membru Consiliul de Supraveghere TECHTEX, președinte CA TAPARO)

 

 

TECHTEX este o companie integrată vertical, care produce acum toate componentele necesare realizării măștilor și echipamentelor de protecție și care poate asigura cantitatea de textile medicale necesare României, la o calitate superioară și la prețuri corecte

 

Compania TECHTEX este și unicul producător de material nețesut din polipropilenă – TNT. Pentru a crește capacitatea de producție a materialului textil pentru uz medical și industrial, a achiziționat și a pus în funcțiune încă o linie tehnologică. Datorită acesteia, capacitatea de producție de TNT s-a dublat, ajungând la 750 de tone/lună.

 

De peste 5 luni, compania investește continuu în utilaje și echipamente performante, atât pentru producția materialului textil medical, cât și pentru realizarea măștilor chirurgicale, FFP2, FFP3 și a echipamentelor de protecție, de la mănuși, capeline, botoși, până la halate și combinezoane. Acum dispunem de două linii pentru producția de TNT, de zeci de linii automatizate sau semi-automatizate pentru producția de măști chirurgicale, FFP2 și FFP3. Am pus în funcțiune cea mai complexă și modernă linie de producție a măștilor chirurgicale din lume, cu ajutorul căreia realizăm cca 800 de măști/minut, ajungând astfel la o capacitate de 40 de milioane de măști chirurgicale/lună. De asemenea, producem lunar 8 milioane de măști FFP2 și 2 milioane de măști FFP3. Toate aceste investiții în linii tehnologice performante pentru realizarea textilelor medicale și pentru producerea echipamentelor de protecție ne determină să putem oferi produse de calitate superioară la prețuri corecte. Întreg procesul de producție se desfășoară în România, aducând valoare adăugată produsului românesc, asigurând locuri de muncă și contribuind la bugetul statului prin taxele și impozitele plătite în țară.(MIHAI FILIP, acționar principal TECHTEX)

 

Garanția producției în România

 

Compania TECHTEX a fost înființată în octombrie 2017 și se bazează pe experiența îndelungată, competența și investițiile Grupului TAPARO, a cărui membră este, în textile tehnice nețesute. TECHTEX este prima companie românească care a produs echipamente de protecție, precum și singurul producător de material filtrant și de material nețesut din polipropilenă, de la noi din țară.

 

Detalii despre produsele realizate pe techtex.ro

 

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT