Home / Industria Mobilei  / Încă 9 firme au fost atestate ca producător de mobilă

Încă 9 firme au fost atestate ca producător de mobilă

Comisia de atestare întrunită la data de 27 martie 2018, a aprobat atestarea ca producător de mobilă a încă 9 firme, dintre cele 13 care au intrat în evaluare și analiză. 3 firme au fost respinse, iar una a fost amânată.

 

A fost solicitată o cantitate de lemn de aproape 40.000 de mc, dar a fost aprobată doar o cantitate de 24 200 de mc.

 

Firmele atestate ca producător de mobilă la ședința din această săptămână sunt: BIN-FURNI PROD SRL, BMG ITALIA SRL, FEROMET M SRL, IMOB SRL, NADESCU VIOSILV SRL, OVI PROD COM SRL, STARTERVERA SRL, TRANSILVANIA MADERAS SRL, WEST PROMOTION SRL.

 

 

În ședința de luna trecută, din 13 februarie 2018, a  fost aprobată atestarea ca producător de mobilă a încă 23 de firme, iar anul trecut au fost atestate alte 52 de firme. Astfel încât, la acest moment, au certificat de atestare ca producător de mobilă 84 de firme.

 

Cele mai multe solicitări pentru obținerea certificatului de atestare au fost făcute după publicarea în Monitorul Oficial, în octombrie 2017, a Regulamentului de valorificare superioară a masei lemnoase, care impune ca la prima licitație să se prezinte doar companiile care dețin certificat de atestare de producător de mobilă sau operatorii economici care dețin precontract de servicii de prelucrare primară a lemnului fasonat încheiat cu producătorul din industria mobilei care deține certificat de atestare.

 

Pentru ca procesul să se poată desfășura în cele mai bune condiții, dosarele trebuie să conțină toată documentația necesară

 

Firmele trebuie să completeze dosarele conform prevederilor Regulamentului stipulat în Ordinul 2222/18.11.2016 al Ministerului Apelor și Pădurilor.

 

Firmele/societățile care solicită atestarea ca producător de mobilă trebuie sa aibă unul din codurile CAEN cuprinse în anexa 1 a ordinului 2222 menționat fie în Certificatul emis de Registrul Comerțului fie în paragraful cu activități și sedii autorizate conform art.15 din legea 359/2004 în documentul Furnizare Informații extinse.

 

Persoanele juridice care obțin Certificatul de atestare au dreptul de a participa la licitațiile de masă lemnoasă fasonată provenită din fondul forestier proprietate publică a statului în condițiile art.60 alin.(5) lit. g. din Legea 46/2008-Codul Silvic și beneficiază de dreptul de preempțiune la achiziție în conformitate cu Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică.

 

 

Dosarele pentru atestare se trimit la sediul Asociației Producătorilor de Mobilă din România (APMR) și se analizează lunar sau ori de câte ori este nevoie, la propunerea președintelui Comisiei

 

Relații se obțin de la Secretariatul Comisiei de atestare: 021 3155142, 021 3155147, 021 3155168.

 

Facem precizarea că este utilă contactarea unui membru APMR, care face parte din Comisia de atestare, înainte de expedierea documentelor prin curier, pentru verificarea în prealabil a documentelor.

 

Mai multe informații găsiți pe site-ul APMR industriamobilei.ro

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT