Home / Focus  / Încă 5 companii, atestate sau reatestate ca producător de mobilă

Încă 5 companii, atestate sau reatestate ca producător de mobilă

Comisia de atestare, întrunită la data de 17 martie 2022, a analizat 5 dosare. A fost atestată pentru prima dată compania EXPLOIT din Potlogi, Dâmbovița, firmă care nu este membră a Asociației Producătorilor de Mobilă din România – APMR. Au fost reatestate ca producător de mobilă 4 companii, una membră a APMR, respectiv GRUP LEMN din Roman, Neamț și 3 care nu sunt membre ale asociației: PRODIMPEX-M din Botoșani, BIN-FURNI PROD din Brăila și DINGOTRANS din Târgu Ocna, Bacău.

 

197 de companii, atestate de la înființarea Comisiei

 

În ultimii 4 ani și 5 luni, de când a luat ființă Comisia de atestare formată din specialiști ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, reprezentanți din industrie și din APMR, au fost acordate 197 de certificate care atestă calitatea de producător de mobilă. 122 dintre acestea au termenul de valabilitate expirat, iar 75 de certificate sunt la termen. Dintre cele 75 la termen, 19 producători de mobilă sunt la prima atestare, iar 56 de firme au fost reatestate.

 

Vă reamintim că persoanele juridice care obțin Certificatul de atestare au dreptul să participe la licitațiile de masă lemnoasă fasonată provenită din fondul forestier proprietate publică a statului în condițiile art.60 alin.(5) lit. g. din Legea 46/2008-Codul Silvic și beneficiază de dreptul de preempțiune la achiziție în conformitate cu Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică.

 

Dosarele pentru atestare se trimit la sediul Asociației Producătorilor de Mobilă din România – APMR și se analizează lunar sau ori de câte ori este nevoie, la propunerea președintelui Comisiei de atestare a producătorilor de mobilă.

 

Pentru ca procesul să se poată desfășura în cele mai bune condiții, dosarele de atestare sau de reatestare trebuie să conțină toată documentația necesară!  Facem precizarea că este utilă contactarea unui membru APMR, care face parte din Secretariatul Comisiei de atestare, înainte de trimiterea documentelor pentru verificarea acestora în prealabil.

 

Lista actualizată a societăților atestate ca producător de mobilă ➡️ https://s9.ro/1d50

 

 

CONTACT

Gheorghe Chișe, 0729166227

gh.chise@industriamobilei.ro

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT