Home / Design  / În viitor, spațiul de lucru de acasă va fi nelipsit din locuințe

În viitor, spațiul de lucru de acasă va fi nelipsit din locuințe

Robert Niculescu, designer de mobilier și interior: „În timpul pandemiei, tot mai multe persoane au apelat la designeri pentru amenajarea de la zero sau regândirea spațiului în care locuiesc, mai ales cele pentru care locul de muncă s-a mutat acasă. Au avut nevoie să-și modifice spațiul, în așa fel încât să includă și un spațiu de lucru. Cred că, pe viitor, spațiul acesta de lucru va fi din ce în ce mai prezent în casele oamenilor, pentru că vor lua mereu în calcul și lucrul de acasă. Chiar dacă totul va reveni la normal, cred că pentru mulți oameni care lucrează în anumite domenii, munca se va putea face și de acasă, chiar dacă doar pentru câteva zile pe săptămână.”

 

Pandemia i-a învățat pe oameni să-și transforme locuințele în spații funcționale și aerisite

 

„Dacă în timpul carantinei, clienții au cheltuit bani frumoși pe amenajări, acum, la un an de la carantina totală, par mai reticenți pe partea de cheltuieli și nu mai dau bani chiar pe orice. Cred că oamenii viitorului vor fi de două tipuri. Cei care vor să locuiască la bloc, dar în apartamente mai mari, cu terase, cu zone mai aerisite și mai spațioase și cei care vor căuta case și vor pune accent mai mare pe zona de curte, de spațiu verde. În cazul introducerii altor restricții, își doresc să se simtă în siguranță în casele lor și să aibă un spațiu cât mai bun și aerisit de desfășurare. Își vor amenaja casele mult mai practic și funcțional, probabil cât mai minimalist, fără a arunca cu banii pe obiecte nesemnificative și fără a mai aglomera apartamentele cu tot felul de decorațiuni și obiecte inutile”, crede Robert Niculescu.

 

 

Producătorii de mobilă ar trebui să angajeze designeri care să-i ajute să-și creeze propriul stil și să se impună

 

„Companiile românești de mobilă trebuie să separe proiectantul de mobilier de designerul de mobilier. Să nu mai pună pe umerii unei singure persoane să facă ambele munci, ci să colaboreze cu designeri de mobilier, de interior, care împreună cu proiectantul să creeze proiecte, obiecte, colecții mai bune, mai frumoase, mai spectaculoase. De asemenea, trebuie să investească și în marketing, în reclame, să-și dezvolte un site de prezentare, să-și deschidă pagini pe rețelele de socializare facebook, instagram, să fie peste tot în mediul online, astfel încât clienții să ajungă mult mai repede la ei”, consideră designerul Robert Niculescu.

 

 

robertniculescu.com

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT