Home / Design  / În ultimii ani, serviciile de design interior sunt apreciate și în România

În ultimii ani, serviciile de design interior sunt apreciate și în România

Sorana Leru, designer Miso Architects: „Oamenii au început sa aibă încredere și să aloce resurse financiare pentru a se lăsa ghidați de specialiști, dar, față de Occident, mai avem de recuperat. Fiind o meserie încă la început de drum, este foarte mult loc de creștere, iar asta s-a observat prin explozia de designeri apăruți în ultimii ani, unii doar în urma unor cursuri de câteva luni. Cererea este, de asemenea, foarte mare, deja majoritatea persoanelor cu venituri medii și peste medii apelează la acest serviciu, din mai multe considerente: pentru o amenajare cât mai frumoasă, care să funcționeze optim. Viitorul sună cel puțin promițător, cred că în următorii ani trendul va fi crescător, ținând cont și de dezvoltarea imobiliară, care are un avânt înfloritor și o cerere pe măsură. Consider că implicarea unui arhitect de interior în procesul de amenajare este esențială, deoarece acesta va veni cu soluții optime pentru fiecare spațiu în parte, va ști cum să îl valorifice (în funcție de suprafață, orientare, fluxuri, nevoi, dorințele clientului), va alege materialele potrivite și va coordona întreaga lucrare pentru un rezultat final cât mai reușit.”

 

 

Restricțiile impuse de pandemie și lucrul de acasă au generat schimbări importante în designul de interior

 

„Pandemia i-a adus pe mulți mai aproape de propriul spațiu, atât fizic, dar și la nivelul preocupărilor casnice. Noi am resimțit puternic asta printr-o cerere crescută de reamenajare a locuințelor și un interes sporit pentru casele cu curte. Pentru cei care au trebuit să locuiască cu întreaga familie într-un apartament micuț, a apărut nevoia unui spațiu și respectiv mobilier multifuncțional, care să le permită atât să lucreze de acasă, cât și să se joace împreună cu copiii”, susține designerul Miso Architects.

 

 

Calitatea face diferența

 

Sorana Leru crede că pentru a se impune în piață, producătorii de mobilă trebuie să țină cont, în primul rând, de calitatea produselor realizate. „Așa cum au apărut mulți designeri de interior, așa există acum și multe persoane care fac mobilă, dar prin calitate și atenție la detalii se vor diferenția de aceștia. De asemenea, ar trebui să fie la curent cu tendințele, materialele și accesoriile care apar, pentru că informația este la îndemâna oricui în ziua de astăzi, iar clienții sunt mult mai informați decât acum câțiva ani.”

 

 

misoarchitects.ro

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT