Home / Focus  / În atenția producătorilor de mobilă care vor să reia activitatea

În atenția producătorilor de mobilă care vor să reia activitatea

Grupul TAPARO, membru al Asociației Producătorilor de Mobilă din România, și-a extins activitatea de producție a echipamentelor de protecție. De la data de 15 mai 2020, va produce 150.000 de măști FFP2 și 450.000 de măști chirurgicale, în fiecare zi.

 

Ec. Mihai Filip, owner TECHTEX: Am pus în funcțiune prima noastră linie tehnologică automatizată de producție a măștilor FFP2. În câteva zile vom primi a doua linie pentru producția acestui tip de echipament cu grad înalt de protecție, astfel că, până la data de 15 mai 2020 vom ajunge la o capacitate de 150.000 de măști FFP2/zi. Acestea vor fi distribuite către spitalele aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, dar și către industria românească, existând solicitări de la mai multe companii care vor să reia activitatea de producție, cu respectarea regulamentelor impuse de criza sanitară.”

 

 

Încă o linie tehnologică pentru măști chirurgicale

 

TECHTEX a început producția de măști chirurgicale în urmă cu o lună. După două săptămâni a pus în funcțiune încă două linii de producție. Acum se lucrează în 4 schimburi, pe 3 linii automatizate. Odată cu instalarea celei de-a 4-a linii tehnologice, managementul companiei estimează că va ajunge la o capacitate de producție de minimum 450.000 de măști chirurgicale/zi.

 

 

Echipamentele de protecție produse de TECHTEX sunt înregistrate și avizate

 

Dr. Dipl. Ing. Ioan Filip, președinte C.A. TAPARO:Măștile chirurgicale produse de TECHTEX asigură o eficiență de filtrare bacteriană de 98%.  Acestea sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, dar și de Ministerul Apărării Naționale. Și echipamentele de protecție realizate din material impermeabil, respectiv combinezonul, halatul, capelina, protecția pentru încălțăminte (botoșii), toate de unică folosință, au fost trimise spre testare și autorizare către Ministerul Apărării Naționale, prin Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare. În urma procedurilor și în baza analizelor efectuate, s-a stabilit că produsele noastre sunt realizate conform standardelor și specificațiilor aplicabile, cu respectarea regulamentelor europene.”

 

Măștile chirurgicale, produse în luna aprilie, au fost distribuite în special către spitale. Foarte multe comenzi au fost făcute prin intermediul asociațiilor și fundațiilor umanitare, cum ar fi: Fundația „Mereu Aproape”, UNICEF, Asociația ZI DE BINE, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru servicii Sociale – FONSS, Asociația „Dăruiește aripi”, Fundația Comunitară Buzău, organizațiile de caritate Rotary din Brașov, Mureș, Cluj, Galați, Caracal, Maramureș, Societatea Română de Dermato-Oncologie. Se livrează continuu către spitale din Maramureș, Bihor, Mureș, Sălaj, Cluj, Alba, Botoșani, Suceava, Caraș Severin, Dolj, Ialomița, Teleorman, București, Prahova, Constanța. TECHTEX distribuie echipamente de protecție către Jandarmerie, Poliție, Armată, TAROM, ROMATSA, CNAIR, primării, agenții județene de șomaj.  De asemenea, are colaborări cu companii farmaceutice, clinici medicale și cabinete individuale, cu companii de asigurări și cu bănci, cu industria auto și prelucrătoare, dar și cu  retaileri.

 

A crescut și producția de combinezoane, halate, capeline și botoși

 

În fiecare zi sunt realizate circa 30.000 de halate, 10.000 de combinezoane, câte 10.000 de capeline și botoși, dar și 2.000 de lenjerii de pat. Echipamentele de protecție sunt distribuite primordial către spitale, de la cele din Maramureș, până la instituții de renume din București: Spitalul Clinic dr. Victor Babeș, Spitalul Clinic Colentina și Spitalul Universitar de Urgență Elias, dar și pentru 7 spitale din Cluj, pentru 3 din Mureș, către unități medicale din Botoșani, Reșița, Jilava, spitale de psihiatrie din Sibiu, Brăila. Acolo unde sunt situații de forță majoră și există nevoi urgente legate de echipamentele de protecție, au fost făcute sponsorizări, mai ales în Maramureș și la Spitalul Județean Suceava.

 

 

TECHTEX, prima fabrică de textile medicale cu capital românesc

 

Grupul TAPARO anunță implementarea unui proiect grandios pentru securizarea materialelor textile și asigurarea necesarului pentru producția strategică de echipamente de protecție medicală și de igienă personală: TECHTEX, prima fabrică românească de textile medicale, o investiție de peste 20 de milioane de euro.

 

Compania TECHTEX este singurul producător de material nețesut (TNT) de la noi din țară și poate asigura cantitatea necesară pentru producția a două dintre cele 3 straturi ale măștilor chirurgicale, dar și pentru combinezoane, halate, bonete, botoși și lenjerii de pat de unică folosință. Managementul companiei TECHTEX a decis să producă în țară și materialul filtrant necesar producției de măști de protecție, dar și materialele compozite pentru halate, combinezoane, lenjerii de pat, toate cu bariere anti-microbiene, precum și material textil pentru scutece și șervețele. În acest sens, a realizat un plan pe termen mediu și lung pentru ridicarea unei noi hale de producție și achiziționarea unor linii tehnologice performante. Proiectul este susținut printr-un credit de la EXIMBANK, cu rambursare în 7 ani. Termenul de finalizare a investiției este de 8 – 10 luni.  În această perioadă, producția de textile medicale, echipamente de protecție sanitară și de igienă se desfășoară în spațiile deja amenajate în cadrul Grupului TAPARO, situate în Oradea și Târgu Lăpuș.

 

ESTIMARE CAPACITATE TECHTEX DUPĂ FINALIZAREA INVESTIȚIEI

 

Materialul textil pentru uz medical: peste 300 de milioane de mp/an

 

Produse

  • Măști de protecție: peste 100 de milioane buc/an
  • Halate și combinezoane: 4 milioane buc/an
  • Bonete: 30 milioane buc/an
  • Lenjerii de unică folosință: 7 milioane buc/an
  • Scutece de unică folosință: 15 milioane buc/an
  • Șervețele anti-microbiene: 1 milion pachete/an

 

Pentru comenzi puteți contacta Departamentul de vânzări TECHTEX, la adresele:  masti@techtex.ro, halate@techtex.ro, asternuturi@techtex.ro

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT