Home / Focus  / IMM-urile din România sunt sfătuite să participe la achiziții publice ecologice

IMM-urile din România sunt sfătuite să participe la achiziții publice ecologice

Conferința ACHIZIȚII PUBLICE ECOLOGICE, RESURSE DE PROMOVARE ȘI SPRIJINIRE A IMPLEMENTĂRII, care s-a desfășurat la sediul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), la data de , 18 octombrie 2018, a adus în discuție achizițiile publice ecologice, ca o bună practică ce trebuie propagată, pentru că reprezintă direcția europeană care se dorește a deveni regulă începând din anul 2020.
Prezentă la eveniment, Cristina Banu, directoarea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, a explicat că, în momentul de față, procedurile care se aplică în România sunt în proporție de 30% față de totalul procedurilor existente în legislație. Aceste proceduri se fac 100% online prin sistemul electronic.
 
Cristina Banu, director ANAP: „Este adevărat că noi trăim în România și că s-a mai adăugat ceva față de directiva europeană, o procedură specific românească, ce este sub pragul de jurnal. Dar nu este atât de complicată și având în vedere că sunt cam aceiași pași ca la o licitație deschisă, nu văd care sunt impedimentele de a participa IMM-urile la cest tip de proceduri.”
 

 

La această conferință, Asociația Producătorilor de Mobilă din România a prezentat proiectul ERASMUS+, GPP-Furniture/APE-Mobilă – O resursă inovatoare și deschisă pentru profesioniștii din industria mobilei, o platformă de promovare și sprijinire a achizițiilor publice ecologice.
 
 
Citește și http://www.revistamobila.ro/achizitii-publice-ecologice-resurse-de-promovare-si-sprijinire-a-implementarii/ 
 
 
 
 
Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT