Home / Design  / IMM Cologne evidențiază cele mai importante șase tendințe în designul de interior

IMM Cologne evidențiază cele mai importante șase tendințe în designul de interior

IMM COLOGNE revine la conectarea publicului cu profesiunile și mărcile

Pandemia i-a învățat pe designerii de interior două lucruri: importanța biroului de acasă și a vieții în aer liber. Situația, în care încă ne mai aflăm, a forțat sute de milioane de oameni să-și adapteze spațiile de locuit, bucătăriile, dormitoarele și toate celelalte încăperi în a deveni super-flexibile pentru a se potrivi multor nevoi. Orice spațiu exterior – de la terase la grădini și balcoane – a devenit un loc de refugiu, de interacțiune socială și de muncă. Cererea pentru mai multe funcții ale aceluiași metru pătrat va continua. În consecință, pe măsură ce petrecem mai mult timp sub același acoperiș, tot mai mulți dintre noi își vor da seama de importanța designului de interior: adaosul de calitate, personalitate și creativitate, pentru a îmbunătăți un spațiu și pentru a satisface cel mai bine nevoile în continuă evoluție. Anulat în 2021 și în 2022, IMM cologne a prognozat, însă, noile tendințe în designul de interior și mobilier.

 

Iată cele șase tendințe de design interior prognozate de IMM Cologne pentru anul 2022– pentru anotimpuri, conectați prin viață, multifuncționalitatea, delimitările estompate, spațiile comune și luxul natural.

 

 

IMM COLOGNE: șase mari tendințe în designul de interior pentru 2022

 

Acasă este o expresie a personalității. Tendința – pentru anotimpuri – se referă la practica din ce în ce mai comună de a folosi culori și motive pentru interioare care să reflecte schimbările de sezon din natură. Acest lucru a mers dincolo de preferința stilistică și a depășit orientarea pentru stilul de viață. Mobilierul a devenit un colaj care se mișcă în mod constant odată cu anotimpul: piesele de mobilă cu geam mat reapar, dulapurile și măsuțele de cafea sunt folosite din nou pentru expunerea articolelor, iar canapelele pentru accesorii. Aceste decoruri de sezon creează un accent puternic, perfect plasat, care evidențiază personalitatea, chiar și în interioarele minimaliste.

 

 

În tendința – conectați prin viață – o lume digitală înseamnă și o casă inteligentă. Designul de interior se adaptează; articolele pentru casă transcend în conectivitate. Tehnologiile inteligente devin din ce în ce mai diverse, fiabile și ușor de utilizat. Caracteristicile sunt deja observate în mobilier, lămpile devin difuzoare prin bluetooth, mesele se reajustează pentru a se asigura că utilizatorul își schimbă poziția des, iar canapele își amintesc poziția preferată de șezut a membrilor familiei. Cu toate acestea, tehnologia conectează mai mult decât mobilierul. Se spune că bucătăria are cel mai mare grad de conectivitate pe măsură ce optimizăm rutinele de zi cu zi. Inovația din baie permite personalizarea fără efort a iluminatului, gestionarea căldurii și apei și controlarea altor niveluri de energie și calitate a aerului.

 

 

Cererea pentru mai mult spațiu este de primă importanță. Numeroasele provocări ale urbanizării au crescut nevoia de soluții cu amprentă mica la sol. Tendința – multifuncțional – recunoaște modul în care mobilierul trebuie să răspundă pentru a maximiza confortul, a reduce dezordinea și a oferi o funcționalitate mai mare în spațiu mic. Asta poate însemna un birou pentru acasă, sisteme spațiale moderne, mobilier mic, dar scalabil, soluții inteligente și alte modele creative și ingenioase. Cum canapelele compacte și pantofii înalți revin în modă, mobilierul mobil este cheia, iar masa – decorul pentru muncă, socializare și servirea mîncării – a devenit vedeta spectacolului ca centru al căminului.

 

 

De afară până la biroul de acasă și zonele de locuit, există o dorință din ce în ce mai mare de a trăi fără limite, care estompează liniile fizice și stilistice. Tendința – delimitări estompate – identifică modul în care designul de interior poate crea zone flexibile cu funcții specifice. Pereții despărțitori mobili și unitățile încorporate sunt esențiale pentru a crea un sentiment de structură, de la canapele modulare la mesele de lucru, unități de rafturi și chiar covoare. A fi în aer liber inspiră această mișcare, deoarece senzația de viață în aer liber se reflectă în mobilierul ușor. Progresele materialelor și texturilor estompează și mai mult granița.

 

 

Casa cuprinde totul: retragerea pentru odihnă, activități sociale în interior și în aer liber, divertisment și lucru la domiciliu. Tendința – spații comune – recunoaște nevoia de amenajare interioară pentru a dezvolta modele pentru noi locuințe. Orașele mari înregistrează o creștere a turnurilor rezidențiale care conțin birouri, restaurante, magazine, cinematografe și săli de sport, precum și apartamente; munca, timpul liber și casa sunt combinate sub un singur acoperiș. Contractele de închiriere all-inclusive acoperă întreținerea, utilitățile și, acum, mobilierul, pentru a se potrivi acestui nou stil de viață. Mobilierul pentru închiriat, de calitate superioară, este în creștere, nevoia de confort și atractivitatea la fel de importante ca întotdeauna.

 

 

Luxul pur este chiar natura, cel puțin în mintea celui de-al șaselea și ultimul trend – luxul natural. Acum, mai mult ca niciodată, există dorința de a renunța la consumul de masă în favoarea produselor durabile. Sectorul de amenajări interioare, în mod concret, se îndepărtează din ce în ce mai mult de lucrurile ieftine, punând accent pe calitate. Luxul natural conține mai multe aspirații diferite: face casele mai ecologice, mai elegante, mai colorate, mai naturale și mai durabile. Mobilierul autentic e cel mai bine exprimat prin forme simple, ca meșteșug tradițional, din materiale premium și design neagresiv. Aceasta devine un maximum în design.

 

 

Sursă info și foto: imm-cologne.com

 

Articole despre TENDINTE IN DESIGNUL DE INTERIOR, AICI

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT