Home / Focus  / IKEA oferă vouchere în schimbul mobilierului vechi, în vederea protejării mediului

IKEA oferă vouchere în schimbul mobilierului vechi, în vederea protejării mediului

IKEA, gigantul suedez specializat în producție și vânzare de mobilier și produse de uz casnic, a anunțat înființarea unui nou serviciu care permite consumatorilor australieni să-și vândă mobilierul vechi.

 

Lansată în magazinul Tempe din Sydney, promoția permite cumpărătorilor să își poată aduce înapoi vechile piese de mobilier IKEA în schimbul unui voucher de magazin, care poate valora până la 50% din prețul inițial, de cumpărare.

 

Managerul sustenabilității de la IKEA, Kate Ringvall, a subliniat că, în 2017, australienii au aruncat peste 13 milioane de piese de mobilier care ar fi putut fi reciclate, refolosite sau reparate.

 

„Din cercetările noastre știm că mai mult de jumătate din populație a aruncat cel puțin un articol de mobilier în ultimele 12 luni, dar că un sfert l-ar fi păstrat dacă ar fi știut cum să îl repare sau să îl reutilizeze”, a spus ea.

 

„Vrem să-i ajutăm pe oamenii să ofere mobilierului cumpărat  de la IKEA o a doua viață. Având milioane de clienți care cumpără de la noi în fiecare an, avem reală ocazia de a contribui la construirea unei vieți mai durabile pe planetă „.

 

Programul funcționează simplu, consumatorii completează un formular online, apoi îl trimit prin poșta electronică împreună cu fotografiile mobilierului vechi pentru a fi evaluate de un membru al personalului IKEA.

 

Odată evaluat, clientul va fi anunțat dacă mobilierul său se califică pentru program și cam ce sumă se așteaptă să primească în schimb.

 

Apoi, clientul are 14 zile să-și aducă mobilierul vechi la magazinul Tempe IKEA unde va primi voucherul. Vechiul mobilier va fi apoi pus în vânzare în magazin cu aceeași valoare a voucherului oferit clientului.

 

„Evaluarea se va baza pe starea articolului și pe cât de mult timp a trecut de la achiziționare”, a spus Ringvall, care a adăugat că a fost acceptat și mobilier mai vechi de zece ani.

 

Serviciul de preluare face parte dintr-o inițiativă mai amplă pentru protecția mediului.

 

„Acest serviciu face parte dintr-o strategie mai largă de sustenabilitate în care IKEA urmărește să funcționeze circular 100% pană în 2030, ceea ce înseamnă că vom folosi doar materialele regenerabile și reciclabile pentru produsele noastre”, a spus Ringvall.

 

 

Sursa: canstarblue.com

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT