Home / Design  / IKEA lansează colecția de mobilier dedicată gamerilor

IKEA lansează colecția de mobilier dedicată gamerilor

Compania suedeză a lansat prima sa linie de mobilier concepută pentru jocuri pe PC, în colaborare cu popularul brand de hardware Republic of Gamers. Colecția conține patru birouri însoțite fiecare de câte un scaun ergonomic la prețuri accesibile.

 

 

„Nevoile a miliarde de jucători din întreaga lume sunt foarte diverse, în timp ce oferta existentă este destul de tehnică și deseori percepută ca fiind masculină din punct de vedere al designului, în ciuda faptului că aproximativ 46% dintre jucători sunt de sex feminin. Credem că sunt multe de făcut pentru a democratiza experiența de joc. Acum facem primul pas în călătoria noastră în gaming. Prezentăm produse accesibile și performante și soluții complete care sperăm să reflecte personalitatea și să fie pe gustul oamenilor”, a declarat Ewa Rychert, șefa departamentului dedicat spațiului de lucru de la IKEA.

 

 

Incluzând și o linie de accesorii, colecția cuprinde peste 30 de produse disponibile în negru clasic, precum și opțiuni mai rafinate în alb și gri.

 

 

IKEA a lucrat cu Republic of Gamers (ROG), marca de hardware pentru jocuri a companiei electronice taiwaneze ASUS, pentru a crea o gamă de bază numită Uppspel. Fiind cea mai avansată din punct de vedere tehnic dintre toate versiunile, aceasta include un birou reglabil pe înălțime cu ajutorul unui motor electric, pentru a crea condiții optime de joc. Dispune de o masă supradimensionată pentru a cuprinde două ecrane la o distanță sănătoasă și confortabilă de ochi, precum și un port de încărcare USB integrat. O latură a mesei are marginea decupată și teșită, permițând utilizatorului să-și odihnească brațele sau, când masa este rotită cu această latură spre perete, permite ascunderea cablurilor computerului. Echipamentele suplimentare, cum ar fi căștile și controlerele, pot fi stocate într-un corp cu sertare de culoare neagră sau atârnate la vedere pe un panou de perete prevăzut cu benzi magnetice integrate pentru fixare.

 

 

Pentru unitatea centrală de procesare (CPU) a computerului, IKEA și ROG au dezvoltat un suport metalic cu lățime reglabilă, capabil să susțină, potrivit companiei, mai multe unități centrale decât orice alt produs de pe piață. Scaunul care acompaniază masa – denumit Matchspel – a fost construit pentru a urma mișcările utilizatorului și este complet reglabil: de la gradul de înclinare a șezutului și a spătarului, până la reglarea înălțimii tetierei și a cotierelor, pentru a ajuta la reducerea tensiunii musculare.

 

 

Gama Utespelare, ceva mai redusă, are un birou zvelt, care poate fi reglat manual, în timp ce o inserție din plasă metalică permite aerului să circule în jurul computerului, împiedicându-i supraîncălzirea. Un scaun asortat, acoperit cu piele sintetică neagră sau gri, cu un buzunar integrat în spate, pentru a depozita echipamentul cel mai important la îndemână.

 

 

Mai accesibilă ca preț este seria Huvudspelare, care include un birou negru mat, despre care se spune că facilitează o experiență de joc captivantă, în timp ce spătarul din plasă de pe scaunul care îl acompaniază îmbunătățește ventilația.

 

Pe lângă piesele de mobilier, gama de accesorii Lånespelare include de la mousepad-uri (extra-)mari la perne pentru gât, suporturi pentru căști și suporturi pentru pahare montate pe birou pentru a preveni răsturnarea.

 

 

O lampă de formă inelară, având integrat și un suport de telefon, îi are ca public țintă pe cei care apreciază jocurile online, în timp ce un mouse cu cablu retractil (elastic) este conceput pentru a ține cablul dispozitivului în poziție optimă și a-l împiedica să se încurce.

 

 

În prezent, colecția este la vânzare doar prin IKEA China, dar va fi disponibilă în acest an, în întreaga lume.

 

Sursa: dezeen.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT