Home / Design  / IKEA lansează bucătăria fabricată din sticle de plastic reciclate

IKEA lansează bucătăria fabricată din sticle de plastic reciclate

Douăzeci și cinci de sticle de plastic sunt folosite pentru fiecare dintre unitățile KUNGSBACKA ale bucătăriei IKEA proiectate de studioul suedez de design de mobilier „Form Us With Love”, sub conceptul „sustenabilitate disponibilă pentru toată lumea”.

„O sticlă de plastic nu este un deșeu, este o resursă”, a declarat Jonas Pettersson, CEO al „Form Us With Love”. „Cel mai important lucru este că aceste materiale pot fi utilizate pentru producerea de bunuri de uz casnic în producția pe scară largă. Aceste deșeuri pot fi utilizate ca resursă, pot fi   introduse cu succes în producție, în vederea realizării de produse durabile și accesibile.”

Structura principală a bucătăriei este alcătuită din lemn reconstituit, în timp ce pelicula de acoperire este fabricată din sticle de plastic. Studioul a optat pentru un design simplu, gri-mat, pentru a crea o siluetă „atemporală”.

Negre și lucioase, mânerele Hackås sunt realizate în contrast cu suprafața mată a dulapurilor. Ca majoritatea bucătăriilor IKEA, dulapurile KUNGSBACKA sunt modulare, astfel încât să poată fi aranjate pentru a se potrivi în orice spațiu.

„Ne-am dorit să fie precum un tricou negru, conceput să se potrivească perfect, practic și totuși prețios”, a declarat John Löfgren, director de creație la „Form Us With Love”.

Având în vedere că produsele sustenabile au deseori costuri ridicate de producție din cauza cercetării extensive și a dezvoltării necesare, cele două companii au lucrat împreună pentru a găsi acele metode de producție care să facă bucătăria KUNGSBACKA o „alternativă viabilă” la cele existente în mod curent pe piață.

„Astăzi, utilizarea materialelor reziduale în producție încă este costisitoare, din păcate, iar frontul bucătăriei KUNGSBACKA ar fi putut ajunge să fie prea scump.”, a declarat Anna Granath, dezvoltator de produse IKEA. „Depășirea problemei prețului a fost un moment important în dezvoltarea produsului. Sustenabilitatea ar trebui să fie pentru toată lumea, nu numai pentru cei care își permit.”, a continuat ea.

Compania IKEA este pregătită să introducă mai multă mobilă sustenabilă în catalogul său. Încă de anul trecut a anunțat că noua colecție PS 2017 va include produse denumite „niciun deșeu”, fabricate din materiale reciclate.

 

ikea-kungsbacka-kitchen-form-us-with-love-design_dezeen_2364_col_5 ikea-kungsbacka-kitchen-form-us-with-love-design_dezeen_2364_col_0 ikea-kungsbacka-kitchen-form-us-with-love-design_dezeen_2364_col_1 ikea-kungsbacka-kitchen-form-us-with-love-design_dezeen_2364_col_2 ikea-kungsbacka-kitchen-form-us-with-love-design_dezeen_2364_col_3 ikea-kungsbacka-kitchen-form-us-with-love-design_dezeen_hero ikea-kungsbacka-kitchen-form-us-with-love-design_dezeen_2364_col_4

 

Sursa: www.dezeen.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT