Home / Design  / Idei și tendințe de top pentru bucătăria anului 2021

Idei și tendințe de top pentru bucătăria anului 2021

Faptul că, în această perioadă de pandemie, ne-am petrecut tot timpul acasă a adus un val de îmbunătățiri în locuință. Dacă intenționați să întreprindeți și o ușoară  modernizare în bucătărie, iată cele mai noi tendințe! Puțină inspirație nu strică niciodată.

 

Aveți la orizont un nou proiect pentru bucătărie? Să vedem cele 10 idei pentru o bucătărie în tendințe, indiferent dacă intenționați doar să vă vopsiți dulapurile în ultima nuanță la modă sau să reproiectați complet spațiul dedicat. Suprafețele de marmură cu nervuri bine conturate, dulapurile din lemn canelat și tonurile de verde închis vor fi în trend în 2021.

 

Marmură cu nervuri bine conturate

Fie că este pe pardoseli, blaturi sau pereți, marmura este o alegere atemporală. Cu toate acestea, alegerea unui design de marmură plin de nervuri este aspectul cheie pentru 2021 și nu numai. Dacă o pardoseală complet realizată din marmură cu nervuri pare un pic prea mult, încercați doar un panou de marmură protector pe perete sau ca blat de lucru pe insula din bucătărie. Marmura este un material versatil, care arată bine atât în ​​bucătăriile contemporane, cât și în cele tradiționale. În plus, nervurile pot fi într-o varietate de culori, stiluri și adâncimi pentru a se potrivi oricărei estetici.

 

 

Dulapuri din lemn canelat

Lemnul canelat sau panourile din lemn aplicate pe fronturile mobilierului și având prelucrări estetice geometrice, moderne, prezență obișnuită într-o bucătărie retro, a revenit la modă. Indiferent dacă frezările care dau aspectul canelat sunt orizontale sau verticale, dacă fronturile sunt din lemn natur sau vopsit, o astfel de alegere pentru bucătărie adaugă tactism și va funcționa frumos cu blaturi elegante și articolele de alamă. De asemenea, dulapul cu uși din sticlă decorativă, și ea canelată, este foarte la modă în 2021.

 

 

Insule pentru luat masa

Insulele sunt populare de mult timp, dar tendința actuală este să pui împreună, la bucătărie, mai multe suprafețe plane care se potrivesc. Sunt practice și se îmbină perfect în bucătărie pentru un aspect mai uniform decât o singură suprafață separată. Folosiți pentru masă același blat ca al insulei și vopsiți picioarele mesei în aceeași culoare cu baza insulei pentru un aspect mai omogen. Dacă nu o folosiți ca masă, aceasta poate fi un spațiu suplimentar la îndemână pentru a arunca cumpărăturile, spațiu pentru gătit, o zonă pentru meșterit sau pentru temele copiilor sau chiar ca birou. Adăugați mai multe prize pentru o mai mare versatilitate.

 

 

Cămări și baruri încorporate

Bucătăriile netede, fără îmbinări evidente și fără dezordine sunt visul fiecăruia dintre noi. Deci, cu cât ne putem ascunde mai mult în spatele ușilor închise, cu atât mai bine. Oficiile și cămările încorporate care păstrează cu grijă mâncarea, produsele uscate și condimentele sunt adesea în topul listelor de dorințe ale clienților mobilierului de bucătărie. Dar, mai recent, barurile secrete ascunse, cu locuri perfect desemnate pentru pahare, sticle și accesorii pentru bar, sunt un „must-have” în bucătărie.

 

 

Bucătării monocrome

Schemele monocrome au întotdeauna un aspect popular. Negrul, albul și griul sunt o bază solidă, ușor de acceptat, rămânând contemporană. În plus, culoarea și individualitatea pot fi adăugate prin accesorii, artă și tapițerie. Pentru a evita ca schema să fie prea rece și impersonală, însuflețiți-o cu pardoseli și blaturi din lemn, cu iluminare diversificată și alegeți tonuri de gri mai degrabă decât alb sau negru.

 

 

O bucătărie organizată și bine prezentată

În ciuda faptului că bucătăriile curate și ordonate sunt foarte populare, prezentarea articolelor de bucătărie preferate este foarte la modă, dacă este făcută în mod acurat. Spectacolul cămărilor, cu borcane de murături și paste, condimente etichetate și pahare și farfurii care pot fi agățate, adaugă personalitate și fac interesant chiar și un perete gol. Încercați un singur raft în loc de un dulap de perete sau umpleți un perete întreg cu rafturi și șine.

 

 

Culoarea anului: Pantone’s Ultimate Grey & Illuminating

Culorile Pantone sunt, în esență, un limbaj universal al culorii și reprezintă o nuanță specifică, iar în fiecare an Pantone Color Institute anunță noua culoare a anului. Pentru 2021 aceasta este PANTONE 17-5104 Ultimate Grey + PANTONE 13-0647 Illuminating. Dulapul galben și blatul de lucru gri deschis se completează armonios în această bucătărie elegantă și veselă. După unul dintre cei mai ciudați ani din istoria recentă, Leatrice Eiseman, directorul executiv al Institutului de culoare Pantone, explică alegerea: „Unirea unui gri durabil cu iluminarea vibrantă produsă de această nuanță de galben oferă un mesaj pozitiv susținut cu tărie. Practică și solidă, dar în același timp caldă și optimistă, aceasta este o combinație de culori care ne oferă curajul de a rezista și speranță”.

 

 

Pardoseli din piatră naturală

Pardoselilor din piatră și cărămidă în stil rustic li se dă o notă de modernism în tendințele anului 2021, fiind așezate în modele tip oase de hering (herringbone), vârf de săgeată (chevron) și fagure de miere. Combinați-le cu dulapuri verde închis pentru o bucătărie atrăgătoare și dramatică. Sau, pentru ceva puțin mai modern, păstrați dulapurile și blaturile de lucru ușoare și luminoase. Sfat: încălzirea prin pardoseală va ajuta podeaua, deseori rece, să rămână caldă tot timpul anului.

 

 

Arce și curbe

Arcele sunt iar pe val în bucătăriile de peste tot. Nu vă faceți griji dacă nu aveți arce în mod natural acasă, puteți adăuga detaliile curbate prin tâmplărie inteligentă, vopsea, placări și accesorii. Dacă intenționați o extindere și doriți ceva diferit de ușile standard, alegeți uși arcuite sau o fereastră arcuită.

 

 

Bucătării verzi

Treceți peste moda bucătăriilor albastru închis. Este timpul pentru ceva mai… verde. Tonurile de pământ, liniștitoare, verzi sunt în tendințe anul acesta, în special în bucătărie. Dați o notă modernă dulapurilor sau pereților cu un strat de vopsea verde – o modalitate accesibilă și eficientă de a vă reîmprospăta spațiul.

 

 

Sursa: which.co.uk.com

Review overview

POST A COMMENT