Home / Promo  / ICFF NEW YORK, la a 30-a ediție

ICFF NEW YORK, la a 30-a ediție

International Contemporary Furniture Fair este platforma globală de design a  Americii de Nord, un spațiu expozițional ce garantează, prin tradiția sa, inspirația celor ce-și expun aici creațiile. Produsele prezentate la ICFF acoperă toată gama de articole și materiale utilizate în domeniul amenajărilor interioare, de la mobilă de interior și exterior, covoare și tipuri de podele, corpuri de iluminat, obiecte de decor, accesorii, textile, până la materiale și tehnologii de acoperire a pereților, mobilier și accesorii casnice pentru băi și bucătării, reprezentând ultimele noutăți de top și generând trendul în designul acestui domeniu.

 

 

ICFF New York s-a desfășurat în perioada 20-23 mai 2018. În cadrul celor 4 zile, în spațiul expozițional Jacob K. Javits Convention Center, creațiile celor peste 900 de expozanți, din 44 de țări, au fost admirate de mai mult de 36.000 de vizitatori profeșioniști: designeri de interior, arhitecți, retaileri, distribuitori, dezvoltatori. Pe lângă numărul mai mare de vizitatori față de edițiile anterioare, de remarcat este și creșterea numărului de vizitatori internaționali și a seniori designerilor din topul celor 100 de firme de arhitectură și design din America de Nord. Platformă de vârf pentru designul internațional, ICFF este recunoscut ca evenimentul culminant al NYCxDESIGN, o celebrare anuală a comunității de design a orașului.

 

 

„Feedback-ul de la participanți și expozanți a fost pozitiv într-un mod covârșitor. În acest an evenimentul a fost o combinație excepțională de design internațional de vârf, teme educaționale și industrie.”, a menționat Kevin O’Keefe, directorul ICFF și senior vice-președinte al firmei Emerald Expositions – firmă de top în cadrul celor organizatoare de târguri business-to-business din SUA.

 

 

Tradiție și noutăți în pavilioanele de design global ale ICFF

 

Piatră de temelie de mulți ani, pavilionul Luxe Interiors + Design a prezentat designeri și mărci cunoscute pentru nivelul lor elevat de stil și eleganță. British European Design Group a sărbătorit prezența sa pentru a 25-a oară la ICFF expunând creațiile a 37 de designeri din Regatul Unit. Handmade in Germany, o expoziție cu articole contemporane realizate manual de către 180 de producători, meșteșugari și designeri germani, a oferit un alt mod de a aborda designul internațional. ICFF a găzduit, de asemenea, VIA French Design, o expoziție de patru ani care călătorește în întreaga lume prezentând  40 de modele care promovează industria franceză de mobilă. Conceptul Colectiv @ ICFF a fost un nou parteneriat născut din necesitatea de a oferi o platformă pentru designeri independenți în timpul NYCxDESIGN.

 

Printre expozanții noi s-au numărat pavilioanele naționale ce au inclus clusterul suedez, România, Lituania și 40 de noi grupuri de design din Polonia.

 

 

Concursuri la ICFF

 

ICFF continuă să susțină noi genuri de talent și colecții de artă prin alte două forumuri specializate în prezentarea de noi concepte și designeri: ICFF Gallery și ICFF Studio.

 

ICFF Studio este o competiție la care un designer poate participa cu un prototip funcțional, care nu este realizat în producție comercială. Fiecare piesă participantă la acest concurs este analizată din punct de vedere estetic, al abilității de a fi realizată economic în producție de serie, al capacității sale comerciale și de marketing. Pentru această ediție a concursului, înscrierile au început la 23 octombrie 2017 și s-au încheiat la 15 ianuarie 2018 – aviz amatorilor ediției viitoare!

 

În timpul ICFF s-au desfășurat o serie de 33 de sesiuni de conferințe și prezentări, care au atins subiecte de la sustenabilitate, la iluminat decorativ sau culori în trend.

 

 

Premiile editorilor ICFF

 

În fiecare an, ICFF convoacă editorii de top ai industriei și îi invită să aleagă cele mai bune și mai inovatoare modele din cadrul târgului. În ziua deschiderii expoziției, șapte editori explorează standurile prezente în târg, în căutarea celor cu design și concepții excepționale pentru zece categorii diferite : mobilă, produse de ședere, pardoseli, corpuri de iluminat, accesorii, materiale, materiale de acoperire a pereților, bucătării și băi, mobilier de exterior, design al standului.

 

Câștigătorii au fost anunțați la sfârșitul primei zile a târgului, comisia de jurizare prezentând premiul personal fiecărui câștigător.

 

„Premiile editorilor recunosc un nivel foarte ridicat al excelenței și creativității designului, motiv pentru care întotdeauna cerem unora dintre cei mai influenți profesioniști din media și profesioniști editoriali din piața actuală a amenajărilor de interior să facă parte din juriu. Considerația lor măsurată și atentă asigură recunoașterea cu adevărat a <celor mai bune dintre cele mai bune produse în designul de lux>”, a declarat Kevin O’Keefe, directorul  ICFF și senior vice-președinte Emerald Expositions.

 

NYCxDESIGN Awards & Party este un punct culminant al NYCxDESIGN, celebrarea anuală a designului din citadela New York, care atrage sute de mii de participanți și designeri din întreaga lume. Premiile NYCxDESIGN onorează produse și proiecte remarcabile în categorii care acoperă domenii majore de design, de la arhitectură la interioare, de la produse la accesorii, de la artizanat la tehnologie.

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT