Home / Industria Mobilei  / HS Timber Group asigură stabilitate pentru angajați și parteneri, chiar și în perioade dificile

HS Timber Group asigură stabilitate pentru angajați și parteneri, chiar și în perioade dificile

Revista MOBILA: Cum faceți față pandemiei?

Dan Bănacu, director general HS Timber Productions România: „Chiar și în anul 2020 și acum, în această perioadă pandemică dificilă, reușim să asigurăm stabilitate pentru angajații și pentru partenerii noștri și le oferim perspectivă pe termen lung și echilibru financiar. Rețeta acestei reușite constă în faptul că suntem mereu atenți la noi oportunități și la soluții inovatoare. Ne-am adaptat rapid la cerințele unei piețe extrem de diversificate și, de asemenea, ne orientăm spre piața locală cu produse speciale. În cele mai complicate momente, când incertitudinile afectau afacerile pe toate nivelurile, am venit în întâmpinarea partenerilor noștri cu noi prețuri și cu noi condiții de lucru, care să faciliteze depășirea perioadei dificile.”

Aveți comenzi? Ați restructurat activitatea sau lucrați la aceeași capacitate?

 „Există un trend crescător al cererii pe piață și vă dau un singur exemplu: cerința de plăci de lemn a crescut iar fabricile de plăci ale grupului au angajat personal adițional și lucrează la capacitate maximă. În cazul fabricii de panel de la Comănești în a doua jumătate a anului 2020 am angajat peste 100 de persoane. Reorientarea activităților personale către casă, către spațiul privat, a dus la o creștere pe toate piețele a consumului de materiale pe care le producem.”

 

Cum evaluați vânzările din 2020 prin comparație cu anul 2019?

„Fabricile din România au înregistrat o ușoară creștere a vânzărilor în 2020 față de 2019, fapt care se datorează creșterii cererii atât la nivel mondial, cât și pe piața din România.”

 

Personalul este bine?

„Asigurăm la această dată peste 3.000 de locuri de muncă în România. Acesta este cel mai mare număr de locuri de muncă și un reper în istoria grupului de firme de când și-a început activitatea în anul 2003. Astăzi, HS Timber Group operează cinci fabrici de prelucrare a lemnului în Sebeș, Rădăuți, Siret, Comănești și Reci. Suntem un angajator stabil și un partener de încredere pentru colaboratori și pentru comunitățile locale.

 

Și pentru că angajații sunt cea mai valoroasă resursă a unei companii, punem sănătatea și securitatea lor și a comunităților în care activăm pe primul loc. HS Timber Group a pus în aplicare o serie de măsuri informative și educative, de transport și de lucru (pe larg, aici):

 

  • Am informat regulat toți angajații cu privire la măsurile de prevenire a contaminării, punându-le la dispoziție ghiduri, proceduri și informații cu privire la modul de a se proteja pe ei înșiși și pe familiile lor, la locul de muncă și acasă.
  • Am informat imediat toți angajații despre măsurile luate de autoritățile române pentru combaterea COVID-19.
  • Am reorganizat schimburile de lucru în așa fel încât să se reducă riscul de aglomerație între membrii echipelor și, astfel, riscurile de contaminare.
  • Am implementat protocoale stricte pentru respectarea regulilor de igienă și de protecție, precum și pentru păstrarea distanțării sociale în fabrici.
  • Am asigurat condiții pentru munca la domiciliu pentru angajații care își pot desfășura activitatea în afara fabricilor.
  • Am acordat imediat concediul pentru supravegherea copiilor pe perioada suspendării cursurilor în timpul stării de urgență, colegilor noștri care au solicitat acest lucru.
  • Am decontat transportul individual sau în grupuri reduse acolo unde a fost posibil, încercând să menținem cât mai strict toate regulile de distanțare impuse de pandemie.”

 

V-ați păstrat partenerii?

 

„Ne-am păstrat partenerii și am consolidat relațiile existente cu partenerii tradiționali. Ne bucurăm să avem o structură de clienți consacrați și împreună cu ei, la bine și la rău, căutăm mereu să găsim soluții optime. Datorită pandemiei am realizat încă o dată cât de importantă este prezența globală, în cât mai multe piețe diferite pentru a gestiona mai bine o situație neprevăzută.”

 

Ce măsuri ați luat pentru a acoperi pierderile cauzate de lockdown?

 

„Am făcut tot ceea ce este posibil și am luat toate măsurile necesare ca să păstrăm locurile de muncă și să îndeplinim așteptările exigente ale clienților, dovadă fiind și creșterea numărului de angajați. Partenerii noștri au beneficiat, de asemenea, de prețuri reduse, condiții speciale de livrare și plată.”

 

Ați făcut parteneriate noi?

 

„Un an cu provocări este și un an cu oportunități și de aceea, și în 2020, ne-am completat portofoliul cu noi parteneri. Aș numi în mod special piața Statelor Unite – extrem de provocatoare pentru această perioadă.”

 

Cum ați încheiat anul 2020? Ce planuri aveți pentru 2021?

 

„Deși a fost un an greu, instabil și nu puteam face previziuni exacte, putem spune că am trecut cu bine. Prioritățile pentru companie în anul 2020 au fost menținerea activității economice și păstrarea locurilor de muncă, dar și investiții în îmbunătățirea proceselor de fabricație, în creșterea calității produselor și sporirea valorii adăugate. Acestea vor rămâne un obiectiv principal și în anul 2021. Avem o responsabilitate specială față de angajații noștri, atât din punct de vedere economic, cât și social. În definitiv, ei sunt cei care contribuie la succesul nostru – cu expertiza, munca lor susținută, experiența, angajamentul și cu dedicarea lor. Vom urmări, ca și până acum, consolidarea portofoliului de clienți existenți și vom continua să oferim produse cu valoare adăugată mare care să se ridice la nivelul așteptărilor de pe toate piețele pe care activăm.”

„În cele mai complicate momente, când incertitudinile afectau afacerile pe toate nivelurile, am venit în întâmpinarea partenerilor noștri cu noi prețuri și cu noi condiții de lucru, care să faciliteze depășirea perioadei dificile.”

 

Despre HS Timber Group

 

HS Timber Group își are rădăcinile într-o afacere tradițională de familie din Austria cu o experiență de peste 400 de ani în domeniul prelucrării lemnului. Astăzi, Grupul este activ preponderent în industria lemnului, dar, de asemenea, în comerțul cu material lemnos și producerea energiei din surse regenerabile, și este un furnizor de top pentru industria solară. Grupul deține trei fabrici de cherestea și două fabrici de panouri în România și o fabrică de cherestea în Germania. Cu aproape 4.000 de angajați, HS Timber Group este una dintre cele mai importante companii de prelucrare a lemnului din Europa. Produsele Grupului sunt vândute în peste 70 de țări din întreaga lume. HS Timber Group GmbH este o companie a Evergreen Private Foundation.

 

 

 

Detalii pe hs.at/ro

 

 

 

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT