Home / Design  / House of VLAdiLA ridică ștacheta designului românesc

House of VLAdiLA ridică ștacheta designului românesc

House of VLAdiLA ridică ștacheta designului românesc cu tapet, textile și mobilier de poveste, toate produse de artiștii de la noi din țară

 

 

Dragoș Vlădilă, co-founder VLAdiLA: „Ideea a pornit cumva spontan, ca o unire de forțe și creativitate. Eu am avut dintotdeauna o predilecție către antreprenoriat, iar Oana, soția mea, care a terminat Universitatea de Arhitectură și Urbanism, își dorea să activeze în zona designului de interior. Am vrut să îmbinăm arta cu funcționalul și am pornit o afacere cu tapet, cu visul de a ajunge în casele cât mai multor oameni. Între timp, mica noastră afacere a devenit un brand de succes, cu rezonanță pe piața designului de interior din România.

 

Brandul VLAdiLA, o afacere de familie fondată în anul 2018

„Primul an de activitate a însemnat mult trial & error, o perioadă în care am testat piața, ne-am dat seama ce funcționează și ce nu în design-ul din România și cum de dorim să conturăm acest brand. Ca rezultat, echipa noastră a crescut, la fel și portofoliul de produse, iar astăzi suntem mândri să avem o identitate de brand cu un fundament extrem de solid. Cu toate acestea, considerăm că încă suntem la început și că maturitatea se atinge după mai mulți ani de activitate. Am întâlnit multe provocări pe parcurs, însă le transformăm în combustibil pentru a merge mai departe, pentru a crește și a deveni mai buni în ceea ce facem”, susține Dragoș Vlădilă.

 

 

Cea mai mare realizare este faptul că am reușit să creăm un brand iconic și recognoscibil în zona designului din România” – Oana Vlădilă, co-founder VLAdiLA 

 

100% fabricat în România, de la creion și hârtie, până la pereții casei tale

 

„Unul dintre factorii diferențiatori este designul autentic și procesul prin care acesta este creat, 100% in-house. Fiecare colecție pornește de la un moodboard realizat de Oana Mirea, directorul nostru de creație. Cei 15 desenatori din departamentul de design aștern apoi pe hârtie toate direcțiile creative. Acest lucru este strâns legat de componenta custom pe care o oferim clienților, un alt factor care ne distinge de competitori. Desenăm totul de mână și apoi realizăm tapete, țesături și mobilier care conturează personalitatea clienților noștri, precum și a spațiilor pe care le decorăm. Mai mult decât atât, tapetul personalizat este produs în funcție de dimensiunile pereților comunicate de clienți, ceea ce înseamnă că avem pierderi minime de material, îndeplinind, astfel, cerințele actuale de sustenabilitate”, explică Dragoș Vlădilă.

 

Anul trecut, House of VLAdiLA a lansat și o linie de mobilier

 

Aceasta reprezintă o extensie a fiecărei colecții de tapet, urmărind realizarea unor concepte unitare: de la tapet, la draperii, perne decorative și piese de mobilier.

 

„Pentru noi, anul 2023 înseamnă continuarea procesului de externalizare început anul trecut, diversificarea gamei de produse sub brandul House of VLAdiLA și dezvoltarea celui mai nou segment, respectiv zona de mobilier”, susțin fondatorii companiei. „Un obiectiv pe care ni l-am propus încă de la început este acela ca experiența VLAdiLA să fie 360°, o experiență care pornește de la creionarea modelului de tapet sau țesătură, continuă cu producția și se finalizează cu montajul. Timpul este cel mai mare lux pe care îl avem, de aceea ne dorim să le oferim iubitorilor VLAdiLA o experiență completă, facilă și termene scurte de livrare.”

 

 

Produsele House of VLAdiLA sunt apreciate și premiate la evenimentele de profil din țară

 

Anul trecut, fondatorii brandului au câștigat premiul pentru Cea mai bună colecție de tapet din România, în cadrul galei OH, DA! De asemenea, House of VLAdiLA a primit distincția Best Parteners of Luxury 2022. De asemenea, a fost prezentă la Gala Real Estate Magazine 2022, unde a prezentat o selecție exclusivă de mobilier, tapet și perne, creând cadrul perfect pentru eveniment.

 

 

Colecțiile House of VLAdiLA se adresează și iubitorilor de frumos de peste hotare

 

„Oferta noastră este aceeași atât în România, cât și în piața externă. Creăm și producem intern tapet, țesături și piese de mobilier custom, care pornesc de la desene în creion sau acuarelă. Lucrăm cu unii dintre cei mai buni designeri români, cu sute de proiecte încununate cu succes, care sunt capabili să redea pe hârtie exact ceea ce își dorește clientul, indiferent dacă vorbim despre un proiect de amenajare a locuinței sau despre unul major, precum un hotel sau centru comercial. De curând, am adăugat tapetul standard la oferta noastră. Spre deosebire de cel personalizat, acesta este disponibil în 3 dimensiuni și un singur material, beneficiind de livrare mult mai rapidă”, spune Dragoș Vlădilă.

 

 

Pentru a cuceri piața externă, compania participă la cele mai importante expoziții de mobilier și decorațiuni din lume, atât pe cont propriu, cât și prin intermediul Asociației Producătorilor de Mobilă din România, prin Programul de Promovare a Exportului.

 

„Tocmai ne-am întors din Paris, unde am participat pentru a doua oară la târgul Maison&Objet, iar în perioada următoare vom pleca în Milano și Dubai la alte două târguri, unde vrem să aducem produse și mai spectaculoase, care să îi pună pe participanți față în față cu experiența House of VLAdiLA. Avem obiective îndrăznețe, de aceea ne-am aventurat pe teritorii cu totul noi în ceea ce privește participarea la târguri internaționale. Încă suntem la început. Însă experiența de la Paris ne-a dat cel mai bun feedback și ne-a arătat că facem bine ceea ce facem, că există cerere pentru produsele noastre și că designul din România este întâmpinat cu multă apreciere peste hotare”, completează Oana Vlădilă.

 

 

„Colaborăm cu țări din tot spațiul Uniunii Europene, iar în ultimele luni am început să ne extindem și în zona Golfului, în Dubai și Qatar. Vânzarea internă încă primează, deoarece am căpătat notorietate în România. Acesta a fost cursul firesc pe care l-am urmat, însă acum suntem pregătiți să ne extindem, de aceea ne concentrăm pe procesul de externalizare. În urma prezenței noastre la Târgul Maison&Objet din Paris, s-au concretizat colaborări pe care am început să le onorăm încă de la începutul acestui an”, susține Dragoș Vlădilă.

 

 

Echipa de designeri este tânără, dar creativă, cu o pregătire artistică de excepție. Până acum, tinerii designeri ai House of VLAdiLA au realizat colecții unicat care adună peste 500 de modele.

 

„Investim în design, pentru că zona produselor custom reprezintă factorul diferențiator, precum și pentru că este ceea ce iubim să facem, ideea de la care a pornit acest brand. O direcție de dezvoltare este sustenabilitatea: folosim deja materiale, vopsele și cerneluri ecologice, minimizăm pierderile de material și nu avem stocuri, astfel că participăm activ la proiectarea viitorului de mâine. O altă investiție importantă este cea în utilaje, pentru că ne place să fim în pas cu cele mai noi tehnologii, iar acest aspect ne determină să fim mereu actuali”, susțin fondatorii brandului.

 

 

Colecțiile pot fi văzute pe

vladila.ro

facebook.com/vladila.official

instagram.com/vladila.official

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT