Home / Arhitectura  / HOTELUL QOSMO, proiectat la standarde premium, construit cu materiale de calitate

HOTELUL QOSMO, proiectat la standarde premium, construit cu materiale de calitate

Odată cu inaugurarea hotelului Qosmo, dezvoltat de către grupul Ceetrus, s-a pus un nou punct de interes pe harta domeniului HoReCa. Proiectul se întinde pe o suprafață de 14.000 mp în cadrul cartierului Coresi, completând astfel gama proiectelor dezvoltate de Ceetrus România: retail, rezidențial și office.

Conceptul de la care pornește cartierul rezidențial din Brașov își propune o revitalizare la scară urbană și pune în echilibru calitățile unui spațiu de locuit construit clar, geometric, cu o amenajare fluidă și naturală a zonelor de relaxare.

Proiectul hotelier este integrat în planul de reconversie urbanistică și arhitecturală a fostei platforme industriale, oferind multiple opțiuni de cazare în cele 133 de camere – King Concept, King Design, Terrace Design, Terrace Concept, Junior Signature Suite, Qosmo Suite, dispuse pe nouă niveluri cu vedere către panorama munților adiacenți orașului Brașov.

 

Arhitectura exterioară a hotelului Qosmo înglobează corpuri de înălțimi și volume diferite, finisate în nuanțe neutre care respectă cromatica urbanistică a zonei. În aceeași notă au fost concepute și camerele, al căror design constă într-un joc de texturi și culori, care are ca rezultat un confort vizual și contemporan datorat combinației complementare între materialele alese.

 

 

Design-ul interior este actual și urban, integrând tehnologia noise-cancelling și dotările high-tech necesare pentru evenimente de o anvergură națională sau internațională, congrese și team-building-uri.

 

Construcția și amenajarea acestui hotel au constat în crearea unui spațiu care poate oferi un moment de respiro între activitățile turistice, dar și o experiență care vine în completarea unui business trip, lucru care a fost posibil datorită alegerilor calitative în ceea ce privește materialele destinate finisajelor de interior.

 

Circulația în interiorul hotelului Qosmo este configurată pentru a face experiența șederii cât mai plăcută, astfel încât parcurgerea holurilor este cursivă, iar ascensoarele sunt nu doar spațioase, ci aduc o experiență vizuală aparte prin structura cu tentă textilă a plăcilor melaminate pe bază de lemn, marca SKIN by Kronospan.

 

Imaginea de ansamblu este una eclectică,  cu influenţe atât minimaliste şi industriale, cât şi glam şi classy. Toate sunt integrate în mod armonios, astfel încât elemente aparent incompatibile se alătură unul altuia în mod natural, constituind detalii dinamice şi puncte focale.

 

 

Pentru amenajarea parterului și a ascensoarelor s-au utilizat plăci de MDF decor Grisaglia D4756, marca SKIN by Kronospan Italia, inspirată din tradiția eleganței și a esteticii italiene. Fluiditatea stilului adoptat pentru design-ul interior al fiecarui palier a fost menținută prin alegerea plăcilor de MDF decor Brushed Gold AL04, marca Kronodesign.

 

 

Citește articole despre KRONOSPAN, AICI

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT