Home / Design  / HiCan, patul inteligent

HiCan, patul inteligent

„Nu este vorba de modelarea spațiului tău, ci de modelarea vieții tale. Accelerăm transformarea digitală a industriei mobilei.” (Ivan și Gianni Tallarico, fondatori Hi-Interiors)

 

Designerii sunt convinși că viitorul designului este condus de tehnologie, iar din îmbinarea designului cu tehnologia ar ieși tot ce și-ar putea dori mai bun omenirea. Este indiscutabil că industria de design suferă schimbări profunde, determinate de conectivitate și IoT (Internet of Things). Ne aflăm, deja, la momentul la care punem în funcțiune de pe celular electrocasnicele fără să ni se mai pară ceva high-tech. De ce nu ne-am odihni într-un pat inteligent, capabil să regleze nivelul de zgomot, calitatea aerului și să-ți facă și masaj?!

 

 

„Ca prim proiect al nostru, am creat dispozitivul inteligent de nouă generație: patul” afirmă designerii de la Hi-Interiors. La considerabilul preț de 120.000 USD, patul inteligent HiCan duce calitatea somnul și auto-îngrijirea personală la un nou nivel, folosind tehnologie de ultimă generație și design artizanal italian. Patul creat de Hi-Interiors dispune de sisteme de monitorizarea somnului și calității aerului, o opțiune de masaj și un sistem de divertisment cu un proiector 4K HD și ecran de 70 de inci.

 

Savage, rapperul câștigător al premiului Grammy 21, are deja un pat inteligent HiCan

 

Judecând după numărul mare de căutări online, în timpul pandemiei, având ca element central expresia „self care” (îngrijire personală), un pat bun ar trebui să fie o prioritate majoră pentru cei care investesc în sănătatea lor. Dar un pat bun nu înseamnă doar achiziția unei saltele deosebit de luxoase sau ergonomice.

 

 

Primul „pat inteligent” italian și modelul emblematic al Hi-Interiors, HiCan, are câte ceva pentru toate gusturile din noua lume post-pandemică.

 

Dacă sunteți ipohondri, HiCan vă poate urmări somnul și vă poate monitoriza calitatea aerului, temperatura, umiditatea, lumina și nivelul de zgomot, astfel încât să vă puteți lăsa liniștiți în voia visului, într-un cocon de maxim confort. Pentru cei care au nevoie de câteva momente pentru a se relaxa înainte de somn, muzica ambientală, iluminatul adecvat și un dozator de parfum pentru uleiurile esențiale preferate sunt premise esențiale, iar HiCan acoperă și această zonă. Patul vine chiar cu o opțiune de masaj pentru umeri și picioare, în cazul în care cel mai apropiat centru spa se închide. Iar pentru cei care încă nu au un job la care să meargă în mod regulat, un sistem de divertisment complet funcțional n-ar fi rău deloc. Un sistem audio home theater este încorporat în baldachin, completat cu un proiector 4K HD și un ecran motorizat care pornește de la 70 inci.

 

 

În afară de tehnologia de ultimă generație, proiectarea și construcția patului HiCan sunt în stilul artizanal italian. Prezentat la Salone Internazionale del Mobile în 2019, patul inteligent este creat cu un design modern al baldachinului, o bază de pat reglabilă și jaluzele motorizate.

 

 

Fie că este comandat în SUA, în Europa sau în California (în dimensiunea King), patul este construit de meșteșugari italieni. Selecția de finisaje din lemn este realizată de arhitectul și designerul Piero Lissoni, recunoscut ca unul dintre maeștrii designului contemporan și câștigător al Premiului Red Dot.

 

 

Sursa: scmp.com

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT