Home / Design  / HC28 sau „a trăi poetic în lumea modernă”

HC28 sau „a trăi poetic în lumea modernă”

HC28 este un brand contemporan de mobilier pentru locuințe cu o estetică multiculturală încorporată în filozofia de design.

 

Fondat în 2006, la Beijing, de către Jianwei Li și designerul șef François Champsaur, studioul HC28 combină designul inovativ occidental cu dedicarea orientală, rezultând o echipă și o producție excelente. Noua colecție include piesele lui François Champsaur, Christophe Delcourt, Luca Scacchetti, Masayuki Kurokawa și Steve Leung.

 

 

Metoda de selecție a designului HC28 este în concordanță cu abordarea multinațională a studioului. „Preferăm să alegem modele de fabricație, decât să lucrăm cu un designer individual”, spune Li. „Designerii reprezentați în catalogul nostru împărtășesc credința noastră în excelență și creații cu adevărat distinctive.”

 

 

În plus, o mare parte din filozofia de design a HC28 provine dintr-o lungă tradiție chineză de excelență în artizanat și o perspectivă mai largă asupra a ceea ce înseamnă a trăi poetic în lumea modernă de astăzi.

 

 

Un domeniu în care compania își demonstrează înclinația spre meșteșugul rafinat este utilizarea lacului. Artizanii și meseriașii chinezi au folosit lacuri din timpuri imemoriale, cea mai veche mențiune a tehnicii datând din perioadă neolitică. HC28 preia vechea tradiție și o actualizează pentru o audiență contemporană prin cercetare și experimentare in-house.

 

 

Formele ecologice și curbe ale designului necesită o abordare mai personală a aplicării lacului. „Procedurile de lustruire și de pulverizare manuale sunt efectuate de cel puțin 10 ori, necesitând circa 12 ore de uscare într-un spațiu fără praf și climatizare pentru fiecare proces de acoperire”, spune Li.

 

 

Lăcuirea modernizată specifică studioului are ca rezultat piese de mobilier cu suprafețe ca mătasea la atingere și cu un colorit încântător.

 

 Sursa: interiordesign.net

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT