Home / Design  / Harbook, elemente postmoderne și clasice în designul de interior

Harbook, elemente postmoderne și clasice în designul de interior

Uriașe standuri geometrice se intersectează cu arcurile impunătoare de oțel în această librărie nou-deschisă în Hangzhou, China.

 

Numit Harbook, magazinul de 600 de metri pătrati, de lângă Lacul de Vest, a fost proiectat de Alberto Caiola pentru a-I atrage pe ținerii consumatori urbani.

 

 

Alături de cărți, Harbook încorporează în clădire și alte elemente de “lifestyle”, cum ar fi o cafenea și un showroom pentru brandul danez de mobilier contemporan, Normann, din Copenhaga.

 

 „De secole, orașul și legendarul său lac de Vest, în special, au inspirat scriitori, filozofi și poeți”, a afirmat designerul. „Harbook continuă această moștenire, extinderea culturii literare a orașului pentru a include îndemnuri la tradițiile europene, dar cu o abordare progresivă contemporană”.

 

 

Conceptul contemporan al magazinului se reflectă în designul de interior, despre care designerii spun că a fost inspirat de tema „imaginarului urban”.

 

O serie de arcade concepute pentru a evoca clasicele portice italiene infeliaza spațiul, în timp ce standurile independente, cu forme geometrice intersectate sunt aranjate ca niște sculpturi înalte.

 

 

Geometria, paleta largă de culori în combinații de argintiu și roz cu accente strălucitoare conferă interiorului o atmosferă postmodernă care compensează elementele clasice ale magazinului.

 

„Legătura tematică între elementele urbane de socializare din Harbook, schimburile culturale, cumpărăturile și locurile de luat masa creează un dialog destul de literal și imersiv între epoci și culturi, oferind o călătorie senzuală prin spațiu”, a adăugat designerul.

 

 

Deși în mare parte în plan deschis, diferitele zone sunt clar definite de schimbarea nivelului podelei și a materialului.

 

Amplasat peste rafturile în trepte, afișajul pentru mobilier este înconjurat de gri închis, în timp ce un set de scări duce la o zonă ridicată unde se află o cafenea decorată în roz amețitor.

 

 

Cu vedere la Lacul de Vest al orașului, cafeneaua are o podea din cărămizi tradiționale, originare din China, care aduce un omagiu locației librăriei. Arhitecții au declarat că este destinată unui spațiu „asemănător viselor” în care clienții se pot întâlni cu prietenii, lucrează sau citesc.

 

O instalație de iluminat cu LED-uri, care se întinde peste tavanul librăriei, servește ca punct focal pentru interior și, conform designerilor, este și o metaforă a iluminării obținute prin citire.

 

 

 

Sursa: dezeen.com

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT