Home / Focus  / GRUPUL TAPARO va produce măști și echipamente de protecție

GRUPUL TAPARO va produce măști și echipamente de protecție

Grupul de firme TAPARO, membru al Asociației Producătorilor de Mobilă din România, va putea produce până la 3,5 milioane de măști de protecție pe lună, în fabrica de la Târgu Lăpuș, din Maramureș.

 

NICIODATĂ NU AM SIMȚIT CĂ SUNT MAI UTIL PENTRU ȚARA MEA

 

Ing. Ioan Filip, administrator TAPARO: „Echipa TAPARO, formată din 1600 de oameni este pregătită să realizeze circa 150.000 de măști pe zi, dar și combinezoane, bonete, lenjerii de unică folosință, scutece, șervețele umede. Firma Techtex, membră a Grupului TAPARO, specializată în producția de textile produce acum materialul nețesut pentru 2 dintre cele 3 straturi ale unei măști chirurgicale, respectiv o pânză pe bază de polipropilenă rezistentă la bacterii. Încă nu avem capacitate să producem materialul filtrant necesar pentru cel de-al doilea strat al măștilor de protecție, adică cel din mijloc. Suntem însă în discuții avansate cu partenerii externi pentru a importa de urgență echipamente și materiale pentru a acoperi și această nevoie. Niciodată nu am simțit că sunt mai util pentru țara mea. Mulțumesc, Guvernului României. Apreciem foarte mult mobilizarea extrem de rapidă și suportul pe care ni-l acordă.  Sperăm să ne organizăm foarte repede și să producem materialele de protecție atât de necesare tuturor.”

 

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat Ministerul Transporturilor: „Consider că România trebuie să-și dezvolte rapid producția internă, mai ales în domeniile de interes vital pentru români. Așa că nu am stat deloc pe gânduri, când am fost solicitat să dau o mână de ajutor. L-am sfătuit pe proprietarul Grupului TAPARO legat de documentația necesară, i-am facilitat legătura cu colegii din Guvern, care îl pot sprijini imediat. Îl asigur, în continuare, de toată susținerea mea și a altor demnitari. Vom face tot ceea ce depinde de noi să-i aducem echipamentele în țară și să-l ajutăm să producă materialele de protecție de care românii au atât de multă nevoie.”

 

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri: „Este momentul să ne trezim. România trebuie să repornească industria de materiale esențiale, să nu mai fim dependenți de importul din China. La rândul ei, Europa trebuie să se trezească și să dezvolte o strategie, în așa fel încât, materialele esențiale pentru cetățenii europeni să se producă în Europa. Îmi doresc ca industria românească să fie sprijinită pentru a atinge acest obiectiv.”

 

FIECARE DINTRE NOI ESTE O ROTIȚĂ CARE POATE SĂ MIȘTE SISTEMUL

 

Marți, 10 martie, compania TAPARO din Târgu Lăpuș răspundea unui chestionar al Comisiei Europene anunțându-și intenția de a produce măști de protecție, aici, în România. Chestionarul a fost trimis către Comisia Europeană via Ministerul Economiei, prin intermediul Asociației Producătorilor de Mobilă din România – APMR.

 

Nadina Nedelea Rus, specialist în comunicare, consultant APMR: „Știu cât de serios și de implicat este proprietarul Grupului TAPARO, așa că am plecat personal cu propunerea dumnealui către Guvernul României. Am apelat la un om total dedicat, respectiv la Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Acesta ne-a îndrumat să trimitem rapid o scrisoare de intenție, în atenția Ministerului Afacerilor Interne. Irinel Scrioșteanu și Ioan Filip au intrat apoi în contact, pentru stabilirea detaliilor de transport pentru echipamentele pe care compania trebuie să le introducă în țară la sfârșitul acestei săptămâni. În același timp, reprezentantul TAPARO a fost pus în legătură cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, dar și cu alți demnitari pentru a stabili procedura de colaborare în regim de urgență. Împreună cu echipa Asociației Producătorilor de Mobilă din România asigurăm know-how în relația cu instituțiile abilitate în privința acordării de certificări și autorizări pentru introducerea urgentă în circuit a echipamentelor de protecție.”

 

Aurica Sereny, președinte APMR: „Ne bucurăm că avem membri, producători de mobilă și de textile, care se implică atât de prompt și contribuie la căutarea de soluții pentru ieșirea din această criză, prin susținerea statului român și a românilor. Felicit Grupul TAPARO pentru promptitudine și îi aștept și pe alții să reacționeze, să punem cu toții umărul, să dovedim că avem spirit civic, grijă de ceilalți și că intervenim cu toate puterile și resursele pentru a trece cu bine peste aceste încercări.”  

 

Grupul TAPARO are peste 1.600 de angajați. Compania livrează preponderent în Uniunea Europeană și în Orientul Mijlociu, dar și în Statele Unite ale Americii, Canada, Asia și Australia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT