Home / Industria Mobilei  / GRUPUL TAPARO a mers înainte în 2020

GRUPUL TAPARO a mers înainte în 2020

Compania de mobilă din Maramureș a trimis doar o parte a personalului în șomaj, în perioada de lockdown. A luat măsuri drastice în fabrică pentru sănătatea oamenilor, a creat circuite de lucru, a asigurat echipamente de protecție și dezinfectanți, dar a rămas în activitate. După ridicarea carantinei naționale, din 15 mai, Taparo și-a chemat cei mai mulți dintre angajați la program, dar în schimburi, pentru a asigura distanțarea fizică recomandată de specialiști.

 

 

 

Mihai Filip, CEO TAPARO: „Ne-am reluat activitatea la capacitate normală, pentru că și partenerii noștri externi au început să lucreze. Am onorat comenzile în ritmul obișnuit și chiar am găsit noi parteneri pe piața internațională. Avem aproape 1.600 de oameni în Grupul TAPARO, care depind de bunul mers al companiilor, așa că am fost nevoiți să ne adaptăm rapid, să căutăm soluții de dezvoltare. Și astăzi putem spune că încheiem anul cu rezultate bune, atât în privința cifrei de afaceri, cât și a rezultatului net.”

 

La data de 22 iunie 2020, compania TAPARO a semnat Contractul de finanțare pentru proiectul „Crearea unui centru de excelență în domeniul materialului compozit la TAPARO SA, co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, în valoare de peste 48,3 milioane de lei. Materialul compozit este o invenție sută la sută românească și a fost deja premiat în cadrul târgurilor de inventincă, care au fost organizate în anul 2017 la Cluj și la Iași. Ideea îi aparține omului de afaceri Ioan Filip și a fost elaborată, sub coordonarea sa, de Departamentul de Cercetare – Dezvoltare al Grupului Taparo. Compozitul, obținut dintr-un amestec de plante tehnice cu fibră textilă termoplastă, este ecologic, reutilizabil aproape 100% și asigură înlocuirea masei lemnoase, dar și obținerea de piese de mobilier cu forme care să permită un design creativ și care să țină pasul cu tendințele actuale.

 

 

 

Ioan Filip, președintele Grupului TAPARO, membru Consiliul Director APMR: „Nu ne putem plânge legat de anul 2020, noi ne-am continuat ascensiunea atât pe piața națională, cât și extern. Grupul s-a adaptat rapid la cererea globală și a dezvoltat prima fabrică românească de textile medicale, transformând compania de textile tehnice, TECHTEX, pe care o avem din 2017. În 9 luni, aceasta a devenit o unitate regională de producție strategică pentru securizarea materialelor textile medicale și realizarea de măști și echipamente de protecție medicală la standarde europene. Am și ridicat o nouă fabrică lângă Baia Mare, care are o suprafață desfășurată de circa 19.000 de mp, este utilată la cele mai înalte standarde tehnologice și va fi pusă în funcțiune în martie 2021.”

 

 

 

Grupul TAPARO, cu acționariat sută la sută românesc, produce obiecte de mobilier capitonate, cum ar fi canapelele și fotoliile, dar și paturi extensibile și fixe, colțare și taburete, cu învelitoare textile ori din piele și din imitație de piele. Piesele de mobilier sunt realizate din materiale naturale, fie din construcții clasice lemn și textile, fie din materiale compozite sau diferite alte materii prime și materiale inovative. Prin intermediul companiei 4 BRANDS realizează și alte articole de confort pentru casă, cum ar fi perne, saltele, pilote, iar la TECHTEX, companie integrată vertical, produce acum toate componentele necesare realizării măștilor și echipamentelor de protecție și poate asigura cantitatea de textile medicale necesare României și nu numai, la o calitate superioară și la prețuri corecte.

 

 

Textilele medicale pot fi văzute pe dralbert.ro și techtex.ro

 

 

Review overview
NO COMMENTS

POST A COMMENT